"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşte konut aidatlarının en düşük ve en yüksek olduğu yerler

04 Şubat 2016, Perşembe 11:51
REIDIN, konut projelerinin aidatları ile ilgili bir araştırma yaptı.

Buna göre en yüksek aidatlı konut projesi 18,83 lira metrekare fiyatı ile İstanbul Avrupa Yakası’nda iken, en düşük aidatlı konut projesi ise 0,20 lira metrekare fiyatı ile Ankara’da bulunuyor.

Araştırma, İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında talep edilen miktarların aynı olmadığına işaret ediyor. Ortalama aidat değerleri ele alındığında Silivri 1 lira metrekare fiyatı ile en düşük değeri, Şişli 6,43 lira metrekare fiyatı ile en yüksek değeri alan ilçe konumunda.

Boğaz aksında bulunan yerlerde, rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperleri aşıyor.

REIDIN Türkiye Veri Araştırma Müdürü Hilal Erdoğan Şumnu, İstanbul, Ankara ve İzmir’de oturumun başladığı konut projelerini ele alan araştırma ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor:

"Araştırmada Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer’in REIDIN SED (Sosyo Ekonomik Derecelendirme) grubunda A+ seviyesinde olan bölgeler olduğu görülüyor. Buna göre bu sene de refah seviyesi aidat değerleri ile ilgili. Aidat değerlerinin yere, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak şekillendiği ifade edilebilir. 2015’in ve 2016’nın aidat değerleri ele alındığında kimi bölgelerde artma, kimi bölgelerde gerileme görülüyor. Bunun nedeni yapımı sene içinde tamamlanan yeni projelerin rolü ve kimi projelerde ilk aidat fiyatlarının yenilenmesidir. Şişli, Bakırköy gibi yerlerde aidat metrekare birim fiyatları da artış elde ederken, Kadıköy gibi yeni konutların bol olduğu yerlerde gerileme var.”

 

 

 

 

 

 

Okunma Sayısı: 1488
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı