"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Otomotivde de işsizlik tehlikesi

31 Mayıs 2024, Cuma 23:57
2023 yılında arz, talebin altında kalıp otomobiller enflasyonun altında erimeyen bir yatırım aracı haline gelince fiyatlar ve karaborsa patladı, bu da hem otomotiv sektörüne hem de bayilere yönelik suçlamaları artırdı.

Tüketiciler fiyatlardaki oynaklık ve bayilerin stoklaması nedeniyle artan fiyatlardan dolayı araç alımını durdurma kararı aldı. Evet satış ve kârlılık düşse de, sektör bir yıl içinde bu kadar büyük bir darbe yaşamamıştı. 800’den fazla bayiyi temsil eden Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Altuğ Erciş Gazete Oksijen’den Emre Özpeynirci’ye yaptığı açıklamada, son dönemde markaların ve distribütörlerin stok baskısı nedeniyle çok zor durumda kaldıklarını belirterek, “Yüzde 60’ı aşan finansman maliyeti ve stok baskısı, bayilerin yüzde 25’inin kapanmasına, 40 bin kişinin işsiz kalmasına sebep olacak” dedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 686
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı