"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Salgının iş dünyası üzerindeki etkisi dehşet verici'

07 Haziran 2021, Pazartesi 18:27
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Kovid-19 salgının iş dünyası üzerindeki etkisini "dehşet verici" olarak niteledi. Pandemi, "2008 mali krizinden çok daha kötü" açıklamasında bulundu.

ILO'nun iki haftalık bakanlar konferansının açılışında konuşan genel direktör Guy Ryder, pandemi sonrasında kısmen aşı dağıtımındaki eşitsizliklerden kaynaklı istikrarsız bir ekonomik toparlanma konusunda da uyardı.

"2008-2009 mali krizinden 4 kat daha şiddetli"

"Etki yıkıcı, felaket oldu" diyen Ryder, "Bir bütün olarak ele alındığında bu, 2008-2009 mali bunalımın tetiklediği krizden dört kat daha şiddetli diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler de geçen hafta, bu yıl küresel olarak en az 220 milyon kişinin işsiz kalmasının beklendiğini ve salgına bağlı iş kayıplarının en az 2023 yılına kadar süreceğini bildirmişti.

Euronews Türkçe

Etiketler: salgın, iş dünyası
Okunma Sayısı: 1182
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı