"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tonlarca patates depolarda çürüyebilir

08 Ocak 2021, Cuma 17:00
Nİğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin patates üretiminin Merkezi Niğde ve Nevşehir’de, binlerce ton patates alıcı beklediğini söyledi.

Tüccarın, 1 liraya mal edilen patatesi 60 kuruşa bile almadığı için ürünlerin depoya konulduğunu belirten Gürer, “Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederse, depodaki patates filizlenmeye başlayacak” dedi.  Niğde’de 210 bin dekar alanda 800 bin tona yakın patates üretiminin gerçekleştiğini ifade eden Gürer, “Üretici kilogramını 1 liraya mal ettiği patatesi, Ekim ayında 60 kuruşa bile satamadı. Patatesi depoya koymak zorunda kaldı. 2 aydan fazla bir zamandır patates depoda bekliyor. Tüccar gelmediği için üretici kara kara düşünüyor. Patatesten umduğunu bulamayan çiftçi, bir taraftan borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünürken, diğer yandan da böyle giderse depodaki ürünün çillenerek çürüyeceğinden endişe ediyor” diye konuştu.

Ankara - Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 1523
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mehmet

    9.1.2021 11:36:13

    tarım politikası alarm veriyor. bu patates üreticiden bir liradan aşağıya alınırsa önümüzdeki yıllarda insanlara patates ektiremezsiniz. o zaman seyredin patates fiyatlarını. 2019 yılında ektiğimiz ayçiçeğine toptancılar iki liradan fazla vermediler. 2020 yılında da insanlar kazanamıyoruz diyerek ayçiçeğini bıraktı. farklı ürünler ekti. bu yıl 5 liraya aldılar ama insanlar bu sene yine ekmeyi düşünmüyor. sonuç ayçiçek yağ fiyatları ortada. insanlar tarımdan soğutulmamalı. devlet en azından taban fiyat uygulamasına gitmeli bütün ürünlerde. yoksa sıkıntılar devam edecektir. ithal etmek çözüm olmaz. ancak pansuman olur. Kalıcı çözümler üretilmeli.

  • Hüseyin İlhan

    9.1.2021 01:36:40

    Çok değil 1*2 yıl önce bazı ekim alanalrında üretimi yasaklandığından azalan patates fiyatta tavan yapmış ve bu plansızlığın tedbirini almayanlar çare olarak SURİYE'den savaş halinde olmamıza rağmen 50 Bin ton patates ithal etmişlerdir. Üreticiden maliyetinin 20 kuruş kar verilerek bu mahsulün alınmasıyla çiftçimizi desteklemiş hemde artniyetle hareket edenleri engellemiş olursunuz.Tabiiki tüketici insanımızda normal piyasa değerinden gıda maddesini temin etmiş olur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı