"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk soğuk çayında hedef 100 ülkeye ihracat

30 Nisan 2016, Cumartesi 15:21
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Türk soğuk çayını 100 ülkeye ihraç etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İspanya’nın Barcelona şehrinde bu yıl 40’ıncısı düzenlenen Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarı'na katıldıklarını belirterek, Çaykur’un stevyalı soğuk çay çeşitlerinin çok beğenildiğini söyledi. Hedeflerinin Türk soğuk çayının ihraç edildiği ülke sayısını 100’e çıkartmak olduğunu kaydeden Sütlüoğlu, “50 ülkeden katılımcı firmaların yer aldığı fuarda Çaykur ürünleri yoğun ilgi gördü. Sektörde 40 yıldır hizmet veren Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarı, dünyada alanında önemli yere sahip firmaların bir araya geldiği bir ortam. Dünyanın her yerinden, Asya, Amerika Birleşik Devletleri ve Latin Amerika’nın yanı sıra Avrupa’dan yaklaşık 50 ülkeden fuara katılan firmalar var. Biz de Çaykur olarak dünyaya açılma hedefimiz doğrultusunda buradayız” dedi.

“ÇAYKUR MARKASINI HAFIZALARA KAZIMAK İSTİYORUZ”

Çaykur ürünlerinin çok ilgi gördüğünü vurgulayan Sütlüoğlu, “Özellikle stevyalı soğuk çay markamız Didi çok beğenildi. Stevya zaten burada bilinen bir bitki ama bu şekilde kullanılmamış. Barcelona Güney Amerika’ya açılan bir kapı. Kolombiya ile Didi ihracı için ciddi bağlantılar kurduk. Ayrıca Afrika ülkelerinden gelen firmalar ile de bağlantılarımız oldu. İnşallah bu çalışmalarla bu yıl Didi’de toplam 100 ülkeye ihraç hedefimizi geçekleştireceğiz. Amacımız çay ile giremediğimiz pazarlarda adımızı Didi ile duyurmak ve Çaykur markasını hafızalara kazımak” diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 1183
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı