"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

17 Aralık Sarraf dâvâsında yeni gelişme

16 Kasım 2016, Çarşamba 16:20
New York’ta devam eden İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf’ın dâvâ sürecinde iddia ve savunma makamları arasında incelenecek delillerin yasal olup olmadığı konusunda tartışmalar büyüyor.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara ve Sarraf’ın avukatları arasında davanın aslının görülmeye başlanacağı öngörülen 23 Ocak’ta mahkemeye sunulacak deliller konusunda en önemli görüş ayrılıkları yaşanıyor. Dâvâ sürecinde tartışmaların odak noktasını, Türk polisi tarafından 17 Aralık 2013 yılında Sarraf hakkında hazırlanan fezlekenin mahkemeye delil olarak sunulması oluşturuyor.

Yargıç’tan ret 

Türkiye’de 17 Aralık’ta hazırlanan polis fezlekesinin, Sarraf’ın, e-postalarını okumak için delil olarak kullanılıp, mahkemeden izin alınmasına avukatlar itiraz ediyor. Avukatlar ayrıca Sarraf’ın e postalarının incelemek için alınan yasal iznin Türk Adalet Bakanlığıyla da paylaşılması konusunda mahkemeye bir baş vuruda bulundular. AmerikanınSesi haber sitesinin verdiği bilgilere göre Yargıç Berman, savunmanın bu isteğini ise reddetti. Deliller konusundaki bir diğer görüş ayrılığı da Sarraf’ın Miami’de tutuklandığı sırada cep telefonundan yasal olmayan bir şekilde elde edildiği iddia edilen fotoğraf, belge ve bilgiler.

DHA

Etiketler: rıza sarraf, abd
Okunma Sayısı: 4816
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı