"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ankara Garı önündeki patlamada ölenler anıldı

10 Kasım 2015, Salı 12:56
Ankara Garı önündeki terör saldırısında ölenler için anma programı düzenlendi.

Bazı sendika üyeleri, gar önündeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için patlamanın birinci ayında düzenlenen anma programında, saldırının olduğu alana karanfiller bıraktı.  

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri ile bazı vatandaşlar, saldırının yapıldığı saat olan 10.04'te hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. 

Gruptakiler, üzerinde "Katilleri tanıyoruz, unutturmayacağız" sloganı ile patlamada hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açtı.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, burada yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı"nın üzerinden bir ay geçtiğini belirterek, "Bizler 10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi mitingiyle ülkemizin içine sürüklendiği çatışmalı ortama 'dur' demek istedik. Kendi hayallerini gerçekleştirmek için savaştan, kutuplaşmadan, gerginlikten, halklar arası düşmanlık tohumları ekmekten her kim, hangi güç odakları beslenmek istiyorsa, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü, saat 10.04'te barış irademize bomba koyanlar onlardır" diye konuştu. 

Bu saldırının barış mücadelesinde bir dönüm noktası olduğunu belirten Özgen, Ankara Gar meydanının "anıt mekan" olması için mücadele edeceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından grupta yer alan bazı avukatlar, cübbeleriyle Ankara Adliyesi'ne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Adliye önünde açıklama yapan avukat Deniz Özbilgin, Ankara katliamı soruşturmasında verilen "gizlilik" kararının devletin ve adli birimlerin soruşturmasına güvenilmeyeceğini ortaya çıkardığını savundu.

Özbilgin, olayın üstünün örtülmesini engellemek için Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını sözlerine ekledi. 

AA

Etiketler: ankara garı, patlama
Okunma Sayısı: 2068
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı