"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başbakan Yıldırım: Katil, PKK terör örgütüdür

08 Haziran 2016, Çarşamba 15:16
Başbakan Binali Yıldırım, Mardin Midyat’ta bugün gerçekleşen terör saldırısında 1 polisin şehit olduğunu, 2 vatandaşın da vefat ettiğini açıkladı.

Fatih Vezneciler’de dün polisleri hedef alan bombalı saldırıda yaralananları Haseki Eğitim ve Araştırma Hatanesi’nde ziyaret eden Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte yaralı yakınlarıyla bahçede bir süre görüştü. Kameraların karşısına geçen Yıldırım, Mardin’in Midyat ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili, Yıldırım, “Bugün Midyat’ta yeni bir terör saldırısı oldu polis merkezine. Allah’tan alınan tedbirler, bariyerler çok büyük patlayıcı olmasına rağmen tabi yaralananlar oldu. 30 civarında yaralımız var. Maalesef şu ana kadar teyit edilen 1 polis 2 vatandaş olmak üzere 3 vefatımız var.” diye konuştu. 

Binali Yıldırım, “Örgüt belli mi?” sorusuna, “Katil, PKK örgütüdür. Bu bir şaşırtmacadır. Ama yavaş yavaş çemberleri daralıyor. Hem şehirde, hem kırsalda üzerlerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz. Bu olaylar milletimizi derinden üzüyor. Teröre karşı hiddeti, infiali artıyor. Bunu anlayışla karşılıyoruz. Ancak terörle mücadele çetin ve kararlılık gerektirir.” şeklinde cevap verdi. 

Dünkü saldırıya da değinen Yıldırım, “Dün sabah saatlerinde üniversitenin asayişinden sorumlu olan ekiplerimizin nöbet değişimine giderken maalesef terör örgütünün saldırısına uğradılar ve bu olayda polis-sivil 11 kardeşimizi kaybettik. 6 polisimiz, 5 sivil vatandaşımız. Şehitlere, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var. Dünden beri yaralılarımızın durumlarını düzeltmek için arkadaşlarımız canla başla çalışıyor. Hastalarımızın durumları çok iyi. Birçoğu taburcu oldu. Bugün de şehit polislerimizi ebediyete uğurluyoruz.”

Terör ne yaparsa yapsın, ister şehirlerimizde alçakça bombalı, canlı bombalı intihar intihar saldırıları… hangi yöntemi kullanırsa kullansınlar Türkiye Cumhuriyet devleti güçlüdür, Türk milleti bir ve beraberdir. Asla ne milletimizi yıldırabilirler, ne de bu büyük devleti hiçbir şekilde bu onurlu mücadeleden, bu istikbal mücadelesinden geri döndürebilirler. Terörün Türkiye’nin gündeminden çıkması için askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz hatta vatandaşımızla canla başla, bir vücut olarak bu amansız mücadeleyi yapacağız. Sadece terör gruplarına karşı değil, onların içeriden ve dışarıdan arkalarını sıvazlayan, destek veren bütün unsurlara da aynı şekilde tavizsiz gereken her şeyi yapacağız.

Okunma Sayısı: 1674
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı