"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bildirici’nin RTÜK üyeliği düşürüldü

31 Ekim 2019, Perşembe 18:00
Radyo Televizyon Üst Kurulu üyesi Faruk Bildirici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla RTÜK üyeliğinin düşürülmesi için teklif verildiğini açıklamıştı. CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Bildirici’nin üyeliği düşürüldü.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, Bildirici’nin üyeliğinin 2’ye karşı 6 oyla düşürüldüğünü açıkladı. Toplantının bitiminin ardından Twitter’dan bir açıklama yapan Taşcı, “Sayın Faruk Bildirici’nin üyeliği 2’ye karşı 6 üyenin oyuyla düşürüldü. Bu karar demokrasiye ağır darbe, muhalefete yönelik de tahammülsüzlüğün kanıtıdır. Verilen karar hukuken yok hükmündedir. Bunun hukuki ve siyasi sonuçları olacaktır” dedi. “TBMM Genel Kurulunda tüm üyelerin oylarıyla seçilen bir üye, Üst Kurul’da 6 üyenin el kaldırmasıyla düşürülüyorsa RTÜK kendisini TBMM’nin ve Milli İradenin üzerinde görüyor demektir” diyen Taşcı, “Verilen karar, oy veren milletvekillerinin iradesini, Meclisin tercihini hiçe saymaktır” ifadesini kullandı. Taşcı, “RTÜK’teki mücadelemiz dün olduğu gibi yarın da aynı inanç ve kararlılıkla sürecektir” ifadesini kullanarak, “Bizlerin buradaki varlık nedeni, bizleri seçen iradeye yakışır biçimde demokrasiyi, düşünce özgürlüğünü ve insan haklarını sonuna kadar en gür sesle savunmaktır. Savunamaya da devam edeceğiz” dedi.

Okunma Sayısı: 969
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı