"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rus topraklarında Avrupa’nın en büyük camii

27 Nisan 2014, Pazar
Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden İnguşetya’ya Avrupa’nın en büyük camisi inşa ediliyor.
Avrupa’nın en büyük camii yapılıyor
Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden İnguşetya’ya Avrupa’nın en büyük camisi inşa ediliyor. Cami inşaatı, Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörü Ahmet Palankoyev’in başkanlığını yaptığı Ezan Vakfı tarafından gerçekleştiriliyor. Palankoyev Rus-Türk İş Konseyi Başkanlığı görevini de yürütüyor. Palankoyev projeyi 4 yıl önce İnguşetya Cumhurbaşkanı Yunus-Bek Yevkurov’la birlikte incelediklerini ifade etti. 

Kültür merkezi ve cami

 Palankoyev, “Proje Magas kentinde büyük İslâm Merkezi’nin inşa edilmesini öngörüyor. 20 hektar alanda yapılacak merkezde İnguşetya Müslüman Dini İdaresi, İslâm Üniversitesi, yurt, kültür merkezi ve camii inşa edilecek. Bu arada camide 8 bin kişi namaz kılabilecek, dolayısıyla Avrupa’nın en büyük camisi olacak” bilgisini verdi. İslâm merkezinin sadece İnguşetya değil, bütün Rusya’nın dini eğitim merkezi olacağını da kaydeden Palankoyev, “İnsanlarımız bu merkezin inşa edilmesi için Ezan Vakfı’na gönüllü olarak yardımda bulunuyor. Atalarımızın asırlar önce inşa ettiği camileri göz bebeği gibi koruyoruz. Bugün İnguş halkı, bölgede Merkez Camii’nin olmasını arzu ediyor. İslâm merkezinin dinî geleneklerimizi kuvvetlendireceğine, halkların kültürlerini zenginleştireceğine, dini ve etnik topluluklar arası mutabakatın artmasına hizmet edeceğine inanıyoruz” dedi.

Okunma Sayısı: 1637
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • MAHMUT

    27.4.2014 11:35:00

    41 kere Maşallah... Allah dine ve imana sahip çıkan herkesi iki cihanda da muzaffer eylesin...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı