"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tanklar Cerablus sınırına sevk ediliyor

03 Eylül 2016, Cumartesi 11:29
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus kentinin IŞİD’den temizlenmesi ve sınırda güvenliğin sağlanması amacıyla başlatılan ‘Fırat Kalkanı’ harekatı kapsamında Gaziantep'in Karkamış İlçesi’ne dün gece de tank sevkiyatı yapıldı.

TSK tarafından 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı harekatı kapsamında dün gece Karkamış'a 10 tank daha sevk edildi. TIR'lar üzerinde Karkamış'a sevk edilen tanklar, Cerablus sınırındaki Soylu Mahallesi’ne getirildi. Geniş güvenlik önlemleri arasında mahalledeki karakola getirilen tanklar, burada konuşlandırıldı.

Öte yandan Fırat Kalkanı harekatı ile desteklenen ÖSO güçleri ise Cerablus'un batısında ilerleyişini sürdürüyor. ÖSO güçleri, TSK ve koalisyon ülkelerinin desteğiyle IŞİD'in Rakka'dan sonra ikinci merkezi konumundaki Bab'ın denetimini ele geçirmeyi hedefliyor.

DHA

Etiketler: cerablus, tank, sevkiyat
Okunma Sayısı: 1482
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı