"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türk baklavasının stantartları belirleniyor

18 Şubat 2015, Çarşamba 19:21
Türk baklavasında kullanılması gereken malzemeler ve hazırlanış esaslarının belirlenmesi amacıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Teknik Kurulu toplandı.

TSE Teknik Kurul Salonundaki toplantı öncesinde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Kurulu Başkanı Ahmet Atıcı, Türkiye'ye yönelik olmak üzere baklavanın standardını hazırladıklarını belirterek, "Gaziantep baklavasıyla ilgili iyi bir standart hazırladık, boğazımızı, midemizi yakmayan sağlıklı baklava yiyeceğiz" diye konuştu. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünyada büyük bir rekabetin yaşandığını ifade etti. Baklavanın standardıyla ilgili çalışmayı önemsediklerini belirten Şahin, "Bu potansiyeli dünyaya tanıtmak, dünyayı ülkemize, şehrimize getirmek görevlerimizden biri. Bunu birlikte başaracağız" diye konuştu.

Eski TSE Başkanı Hulusi Şentürk de baklavanın standardının yayınlanıyor olmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, başta gıda olmak üzere dünyada trilyon doları bulan gıda pazarını, Türk sanayisinin önünü açacak adımların beraber, hızlı bir şekilde atılmasını istedi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye'de ilk defa Gaziantep baklavasının Avrupa tescili aldığını ifade ederek, bundan sonra Türkiye'nin her noktasında baklavanın aynı standartta üretileceğini söyledi. Bundan sonraki tek arzularının baklavayı, dünyanın her yerine taşımak olduğunu dile getiren Konukoğlu, Türkiye'nin her noktasında baklavanın aynı standartta yapılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından TSE Standart Hazırlama Merkezi Başkanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Kurulu, teknik kurul üyeleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla TSE Teknik Kurul toplantısı başladı. 

Toplantı, basına kapalı devam etti.

AA

Etiketler: baklava, standart
Okunma Sayısı: 771
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı