"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

4 bin liralık araca bin liralık sigorta olur mu?

13 Ocak 2016, Çarşamba 22:28
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, her yıl yaptırılması zorunlu olan trafik sigortası ücretlerinin 10 kata kadar zamlanmasına ilişkin “2013'te aynı aracı 100 liraya sigortalayan vatandaş şimdi bin lirayı bulan fiyatlara çıkartıyor. 4-5 bin liralık aracın sigortası bin lira olur mu?” dedi.

Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, araç sahiplerinin her yıl yaptırması gereken zorunlu trafik sigortası ücretlerinin aşırı zamlanmasına tepki gösterdi. Ücretlerin 10 kata kadar arttığını belirten Ağbaba, şöyle devam etti: “Trafik sigortasındaki akıl almaz artışa ne zaman müdahale edilecek, merak ediyorum. İki yıldır yapılan yasal değişikliklerle 10 kata kadar artan poliçe fiyatları vatandaşa "Pes!" dedirtiyor. 2013'te aynı aracı 100 liraya sigortalayan vatandaş şimdi bin lirayı bulan fiyatlara çıkartıyor. 4-5 bin liralık aracın sigortası bin lira olur mu? Bunu da sizlerin vicdanına bırakıyorum.” 

Malatya’da son günlerde yaşanan elektrik kesintilerine de değinen Ağbaba, Enerji Bakanı Berat Albayrak seslenerek “Malatya'da sürekli elektrik kesintisi yaşanıyor. Maalesef, Malatya'daki özelleştirmeyi alan firma bu işi yürütemiyor; arkasında da sarayın olduğu söyleniyor, Sayın Bakan da duyarsa memnun oluruz” dedi. 

GALERİCİLERİN SIKINTILARINI MECLİSE TAŞIDI 

Ağbaba, “Yine, geçtiğimiz haftalarda Malatya'da Galericiler Sitesini ziyaret etmiştim. Orada, Galericiler Sitesinde büyük bir sıkıntı yaşıyorlar. Maalesef, sattıkları araçlardan yüzde 18 KDV tekrar alınıyor, ikinci araçlardan; bunu da kaldıracak durumda değiller.” diye konuştu. 

Trafik sigortaları can yakıyor: 4 bin liralık aracın sigorta bedeli dudak uçuklattı!

http://www.yeniasya.com.tr/yurt-haber/trafik-sigortalari-can-yakiyor-4-bin-liralik-aracin-sigorta-bedeli-dudak-ucuklatti_375157

Okunma Sayısı: 1863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı