"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

4 eski Bakanın Yüce Divan oylaması haftaya

14 Ocak 2015, Çarşamba 14:29
Dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu raporu muhalefet şerhiyle birlikte basılıp milletvekillerine dağıtılmaya başlandı. Genel Kurul'daki görüşme ve oylama önümüzdeki hafta yapılacak.

Dört eski bakan hakkında "yeterli şüphe" oluşmadığı gerekçesiyle Yüce Divan'a göndermeme kararının alındığı Meclis Soruşturma Komisyonu raponunun milletvekillerine dağıtımına başlandı, Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşme takvimi de işlemeye başladı. 

9 Ocak'ta Meclis Başkanlığı'na sunulan rapor, muhalefet şerhi ve ekleriyle birlikte 1178 sayfadan oluşuyor. Rapor Meclis İçtüzüğü gereği, hakkında iddialar bulunan dört eski bakana da gönderilecek. Yine İçtüzük gereği raporun dağıtılmaya başlanmasından itibaren 10 gün içinde Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi gerekiyor.

AK Parti kaynakları görüşmenin gelecek hafta içinde yapılacağını belirtti. Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşme sırasında muhalefet bakanların ' Yüce Divan'a gönderilmesi' yönünde önerge verecek ve bu önerge Meclis Genel Kurulu'nda gizli oylanacak. Genel Kurul'daki oylama öncesinde yapılacak görüşmelerde dört eski bakan isterse, haklarındaki iddialara yanıt verebilecek, süre sınırlaması olmadan savunma yapabilecek. Ancak AK Parti kaynaklarına göre dört eski bakan Genel Kurul'da konuşmama eğiliminde.

'Yeterince delil var'

Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen eski savcı olan Muğla Milletvekili Süha Aldan ve İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ile  düzenlediği basın toplantısınd,  AK Partili milletvekillerince hazırlanan komisyon raporunu eleştirdi. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili olarak raporda "Yeterli şüphe yok" denildiğini belirten Türmen  "dört eski bakan hakkında şüphe için yeterinden fazla delil olduğunu" savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de komisyonun Yüce Divan'a göndermeme kararının hukuki ve vicdani olmadığını "partizanca ve siyasi" karar alındığını söyledi. CHP Muğla Milletvekili Süha Aldan da "Bir takım elbise de rüşvettir, haksız mal edinimidir. Bakanın somut itirafı var komisyonda , 'takım elbise aldım' diye. Bakan çocukları ile Rıza Sarraf niye ilişki içinde, hobisi mi var? Ortada bir niyet yok mu? " dedi.

CHP milletvekilleri dört eski bakan hakkında Meclis Genel Kurulu'nda Yüce Divan'a sevk yönünde karar alınması gerektiğini savundu. Türmen " Soruşturmanın üstü örtülmek istenmektedir. Meclis'teki oylama bunu gösterecektir. Yoksa büyük suç bulutu AKP iktidarının üstüne çökecektir" dedi.

Kaynak: Al Jazeera 

Okunma Sayısı: 1791
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı