"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB o sözleri kınamalı

08 Nisan 2018, Pazar 18:24
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, “Yunanistan Savunma Bakanı sıfatını taşıyan politik komedyenin sözlerinin seviyesi, Yunanistan hükümetinin meselesidir, AB’nin kınaması gereken sözlerdir” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “AB dayanışması” denilen ortak hareket etme tutumunun ilkelere dayanması ve bunun bir “mahalle dayanışması” olmaması gerektiğini vurguladı. Bakan Çelik, “Herhangi bir AB ülkesi haksız da olsa ‘AB dayanışması’ adı altında o haksız ülkeye kayıtsız destek verilmesi meseleyi ‘mahalle dayanışması’na çevirir. Bu da AB’nin itibarını azaltır.” ifadesini kullandı.

AB’nin, dünyadaki birlikler arasında evrensel ilkelere göre hareket ettiği iddiası ile öne çıktığını belirten Çelik, “Bu yüzden AB de ilkeler temelinde test edilecektir. Siyasî ilkeler yerine ‘mahalle dayanışması’ ile hareket ederse AB en temel iddiasını kaybeder. AB’nin moral üstünlüğü savunduğu ilkelerden gelir. Tüm dünyayı bunlara uymaya davet ederken, en çok AB’nin bunlara uyması gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

AB Bakanı Çelik, şunları kaydetti: “AB tüm dünyaya siyasî ilkeleri hatırlatırken, Yunanistan Savunma Bakanı’nı görmezden gelemez. Bu şahsı kınamalıdır. Yunan hükümetini uyarmalıdır. İlkeler herkes içindir. AB ilkeleri, kendi üyelerinin haksız tutumları karşısında görmezden gelemez. Aksi halde AB daya- nışması bir ilkeler dayanışması olmaz, içi boş bir soğuk savaş dayanışmasına benzemeye başlar.”

AA

Okunma Sayısı: 1770
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı