"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'den dokunulmazlıklar hakkında yeni açıklama

07 Nisan 2016, Perşembe 14:00
AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, MHP’nin kendilerine dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda 4 öneri sunduğunu ve parti olarak bu önerileri görüşeceklerini söyledi.

AKP’nin muhakkak dokunulmazlığa ilişkin anayasa değişikliğini Meclis'e getireceğini belirten Bostancı, “Oktay Vural’ın teklifini tabii ki değerlendireceğiz ama şu anda bizim gündemimiz dokunulmazlıklara ilişkin Anayasa 83. maddeyi esas alan bir değişiklik teklifini Meclis'e getirmektir. Mevcut pozisyonumuz budur.” diye konuştu. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin tekliflerini AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'ya iletti. Görüşmenin ardından Bostancı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın önerilerle birlikte ziyarete geldiğini belirten Bostancı, “Gündemimiz dokunulmazlıklarla ilgili hususların tartışıldığı bir gündem. Biz CHP ile iki defa görüşme yapmış, görüşmelere ilişkin olarak HDP ve MHP’ye bilgi iletmiştik.” dedi. 

Oktay Vural’ın yaptığı ziyarette bu tartışmalar ve iletişimi dikkate alarak 4 farklı öneride bulunduğunu kaydeden Bostancı, “Bu öneriler Anayasa'ya ilişkin geçici değişiklik teklifini içermiyor. Öneriler mevcut usuller çerçevesinde dosyalara ilişkin teknikler esasında komisyonların hızla çalışmasını öngörüyor. Tabi ki çok teşekkür ediyoruz önerilerde bulundukları için. Bu önerileri ben partimize ileteceğim, orada değerlendirilecektir.” şeklinde konuştu. 

AK Parti’nin bu konuya ilişkin olarak duruşunun acilen Meclis'te dokunulmazlık konusunda 83. maddeyi esas aldığını anlatan Bostancı, şunları söyledi: “Orada dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin karma komisyonun kurulup değerlendirme yaptıktan sonra Genel Kurul'a gelmesi aşamaları dahil o safahatları bir bakıma geçici olarak ortadan kaldıran ve tüm fezlekelerin yargıya intikalini esas alan bir yaklaşım. Bu yaklaşımımızdan vazgeçmiş değiliz. Başbakanımızın beyanları takip edildiğinde AK Parti’nin muhakkak dokunulmazlığa ilişkin bu anayasa değişikliğin Meclis'e getireceğini söyleyebilirim. Vural’ın teklifini tabii ki değerlendireceğiz ama şu anda bizim gündemimiz dokunulmazlıklara ilişkin Anayasa 83. maddeyi esas alan bir değişiklik teklifini Meclis'e getirmektir. Mevcut pozisyonumuz budur.” 

Bir gazetecinin, “CHP’den bir görüşme talebi var mı?” sorusuna Bostancı, şu cevabı verdi: “Şu ana kadar herhangi bir talep gelmedi. CHP’nin yapmış olduğu açıklamalar var. Geçen defa geldiklerinde ilettikleri öneriler var. Eğer bir cevap gelmez ise mevcut öneri ve açıklamalarını esas alarak biz AK Parti olarak yolumuza devam edeceğiz.”

“Bir zamanlama var mı acaba belirlenme konusunda?” sorusu üzerine de Bostancı şu ifadeleri kullandı: “Bunu daha da uzatmak niyetinde değiliz. Gerekli görüşmeler yapıldı. Partiler pozisyonları ortaya koydular. CHP ile biraz daha bu konuları müzakere ettik. Onların da kanaatleri üç aşağı beş yukarı belli. Hızlı bir biçimde yeni bir teklifle gelmezlerse önümüzdeki tek yol AK Parti'nin kendi teklifini Meclis'e götürmesi şeklinde.”

“MHP’nin teklifini değerlendireceğinizi söylemiştiniz. Şu aşamada zaman açısından çok sıcak bakmadığınız söylenebilir mi?” sorusuna Bostancı, “Hızlı bir şekilde değerlendiririz. MHP’nin önerilerini değerlendireceğiz. Bizim pozisyonumuz öncelikle dokunulmazlıklara ilişkin geçici bir anayasa değişikliği çerçevesinde bütün fezlekelerin yargıya intikali şeklinde pozisyonumuz bu." açıklamasında bulundu. 

MHP’nin buna desteği söz konusu olabilir mi?” sorusuna Bostancı, “Onu bilemem. Biliyorsunuz, partilerin bu konulara ilişkin tutum alması söz konusu değil. Tamamen milletvekilleri kendi vicdanlarına göre anayasa değişiklik teklifini değerlendirecekler, Meclis'teki tabloda göreceğiz.” karşılığını verdi. 

“Teklifinizi önümüzdeki günlerde sunar mısınız?” sorusu üzerine Bostancı, “Onun takvimini konuşmamız lazım.” dedi.

Okunma Sayısı: 1368
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı