"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'den 'genel başkan adayı' açıklaması

11 Mayıs 2016, Çarşamba 13:37
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ataş, genel başkan adayının belirlenmesinde temayül yoklaması yapılabileceğini belirterek, "Tahminim, kongreden 1-2 gün önce genel başkan adayı açıklanır.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, yaptığı açıklamada, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 5 Mayıs'ta olağanüstü kongre kararı almasının ardından, kongreyle ilgili hazırlıklara vakit kaybetmeden başladıklarını belirtti.

AKP'nin köklü gelenekleri ve disiplinli bir yapısının bulunduğunu, kolektif akla önem verildiğini ifade eden Ataş, "Genel başkan adayının belirlenmesinde temayül zannediyorum, yapılacak. Yapılması da gerekir. Kolektif akla önem veren bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Böyle bir geleneğe sahibiz." dedi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare edilecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşlerinin esas olduğuna dikkati çeken Ataş, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızı yok mu sayacağız? Bu davanın temelinden beri işin başında olmuş Cumhurbaşkanımızın bugün itibarıyla belki organik bağı yoktur ama partimizin lideridir. Onun görüşleri çok önemlidir. Mutlaka onun görüşlerini de alarak bu önemli kararları birlikte vereceğimiz bir süreç olacak."

"Aday kongreden 1-2 gün önce açıklanabilir"

Ataş, AKP genel başkan adayının ne zaman açıklanacağına dair üst kurulda henüz bir tarihin netleşmediğini, partinin karar organlarının bunu belirleyeceğini bildirdi. Kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Ataş, "Kişisel tahminim kongreden 1-2 gün önce genel başkan adayı açıklanır. Doğrusu da budur zaten. Allah en doğru kararları vermeyi nasip etsin." dedi.

"HDP'nin davet edilmemesini doğru buluyorum"

Kongreye HDP'nin davet edilmemesinin, partinin 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sürecindeki tavrından kaynaklandığını belirten Ataş, "Siz toplumu yok sayarak, iki yüzlü anlayışla siyaset yaparsanız, bizden önce toplum sizi dışlar. Vatandaşa iki yüzlü davranan bir partinin kongremize davet edilmemesini doğru buluyorum." diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1936
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı