"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP ve CHP'den Bahçeli'ye 'sıkıyönetim' tepkisi

20 Ağustos 2015, Perşembe 16:25
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sıkıyönetim isteğine AKP ve CHP'den tepki geldi.

AKP'li Ömer Çelik, "Siyasi yolları ıskalayıp sıkıyönetimi gündeme getirmek doğru talepler olmaz" dedi. CHP'li Gürsel Tekin ise "Her şeyi asker yapacaksa o zaman vatandaş demez mi siz siyasetçilere ne gerek var? diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Güvenlik Kurulu’nun olağanüstü toplanması, sıkıyönetim ilan edilmesi gerektiğini açıkladı. Bahçeli'ye AKP ve CHP'den sert yanıt geldi. Gazetecilere açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Bahçeli'nin sıkıyönetim çağrısıyla ilgili "Türkiye’de sivil siyasete zarar veren, demokrasiyi gölgeleyen bu tip çağrılar her azman için Türkiye açısından olumsuz sorunlar doğurur. Devletin kurumları işliyor, güvenlikle ilgili tedbirler alınıyor. Siyasi yolları ıskalayıp sıkı yönetimi gündeme getirmek doğru talepler olmaz. Şu anda kamu düzenine dönük, milli birlik ve kardeşliğin korumasına dönük hükümetin tedbirlere partilerin destek vermeleri daha doğru olur. Sıkı yönetim gibi açıklamalar başka çağrışımlar yapan bir açıklamadılar. Böylesine tek başına zikredilmesi yanlış anlaşılmalara yol açacak bir açıklamadır" diye konuştu. 

CHP'DEN DE TEPKİ

CNN Türk'te programa katılan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de Bahçeli'nin sıkıyönetim talebine karşı çıktı. Bahçeli'nin talebine katılmanın mümkün olmadığını söyleyen Tekin şöyle konuştu: Aklı selim bir tutum ile süreci götürmek gerekir. Her şeyi askere havale etmek, denenmişi tekrar gündeme getirmek doğru değil. O zaman vatandaş sormaz mı? asker her şeyi yapacaksa siyaset ve siyasiler niye var?" 

Etiketler: chp, akp, sıkıyönetim, mhp
Okunma Sayısı: 1623
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı