"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bahçeli'den dokunulmazlıklar için 4 şart

17 Mart 2016, Perşembe 19:20
MHP Genel Başkanı Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek için 4 şart ileri sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin hem terörle mücadele hem de öncelikli olarak HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması iradesine tam destek verdiğini belirtti.

Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çağrısına, yazılı açıklamayla cevap verdi. 

MHP'nin 4 şartı

Bahçeli, MHP'nin söylem ve tekliflerinin özü ve esasını oluşturan 4 maddeyi şöyle sıraladı:

"1- TBMM'ye intikal eden HDP'li milletvekillerine ait fezlekeler sırasıyla Karma Komisyon, ardından Hazırlık Komisyonunda görüşülüp karara bağlanmalı, daha sonra Karma Komisyon kanalıyla Genel Kurula getirilmelidir. AKP'nin komisyonlarda karar alacak çoğunluğu vardır. Teröre yardım ve yataklıktan dolayı milli vicdanda çoktan hüküm giyenlerin dokunulmazlıkları mutlaka ve öncelikle kaldırılmalıdır. Türkiye'nin bir bölgesi terörün zalim niyet ve hedeflerine maruz kalmışken, Meclis'te 506 fezlekeyle uğraşmak zaman kaybının ötesinde millete ve Türkiye Cumhuriyeti'ne tarihi bir haksızlıktır. 

AKP'nin TBMM'deki 316 milletvekili sayısı HDP'lilerin dokunulmazlığını kaldırmaya yetecektir. Başbakan'ın meydan okumakla vakit kaybetmek yerine, görevinin gereğini yapmakla meşgul olması akla en yatkın çözümdür. Bunun yanında Sayın Davutoğlu'nun 'MHP milletvekillerinin de fezlekesi var' hatırlatması, asıl suçlular ortadayken hedef saptırması hiçbir vicdana sığmayacak bir hezeyandır. Milliyetçi Hareket Partisi hem terörle mücadele hem de öncelikli olarak HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması iradesine tam destektir. Başbakan'ın endişelenmesine yer ve gerek yoktur. Şayet Meclis Genel Kurulunda HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde milletvekili eksiği doğarsa, MHP bu açığı şüphesiz kapatacaktır. Partimiz asıl bu konuda herkesin samimiyet testinden geçeceğine inanmaktadır. AKP ve CHP'nin bu kapsamdaki siyasi tutumu Türk milletinin beklentisine uygun şekilde netleşmeli, aksi yönde herhangi bir bahane ileri sürülmemelidir. 

2- Bu aciliyet arz eden milli talep cevaplandıktan sonra yeni anayasa yapım ve yazımı sonucunda milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasıyla yolsuzluk ve rüşvet suçlarına adı karışmış eski bakanların da bağımsız ve tarafsız yargı önüne çıkarılmaları temin edilmelidir. 

3- Dokunulmazlık konusunun karşılıklı meydan okumalara kurban verilemeyecek kadar önemli bir mesele olduğu aşikardır. Makam ve mevki ne olursa olsun, süreç ihaneti sırasında görevini ihmal eden, devleti zaafa düşüren, terör örgütünün silahlanmasını ve militan devşirmesini gaflet içinde seyretmiş devlet veya hükümet görevlisi kimlerse adalete teslimlerinin önü ve yolu açılmalıdır. 

4- İşlediği her neviden suçlar dolayısıyla hiç kimse dokunulmaz, ulaşılmaz, erişilmez olmamalı. Devletin en tepesinden en aşağısına kadar herkes taşıdıkları sorumluluktan dolayı imtiyazlı konumlarına sığınarak hesap vermekten muaf tutulmalıdır. 

MHP bu 4 madde çerçevesinde dokunulmazlıkların kaldırılmasına her şartta vardır, siyasi ve fikri duruşunda da en ufak bir çelişki bulunmayacaktır."

DHA

Okunma Sayısı: 2176
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı