"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Topçu: Kıbrıs dünyanın elmas'ı olması gereken bir yer

19 Ekim 2015, Pazartesi 13:45
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaret etti.

Topçu, "Kıbrıs, Akdenizimizin bir incisi, aslında dünyanın da bir elmas'ı olması gereken bir yer." dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu'nun davetlisi olarak günübirlik resmi temaslarda bulunmak amacıyla Ada'ya geldi. 

Topçu KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı makamında ziyaret etti. Türkiye’den KKTC’ye verilen suyun önemine değinen Topçu,

“Biz bu suyun buradaki kardeşlerimizin refahı, mutluluğu geleceğe olan güvenini artırsın ama aynı zamanda da barışa da sadece Kıbrıs için değil, dünyanın barışına da katkıda bulunsun (diye temenni ediyoruz.” dedi.

Bugüne kadar Anavatanın KKTC’de yaşayanların geleceğe daha güvenli bakabilmeleri noktasında katkılarını ne kadar arttırabileceği hususunda çalışmalar yaptığına işaret eden Topçu,

“Var olanı daha ne kadar ileriye götürebiliriz bunun için heyetle birlikte daha önce Faiz kardeşimizle konuştuğumuz gibi bir heyetle buraya geldik. Bunları karşılıklı çalışacağız, görüşeceğiz, KKTC Akdenizimizin bir incisi aslında da dünyanın da bir elması olması gereken bir yer.” şeklinde konuştu. 

Kıbrıs’ın küresel marka olabilecek aynı zamanda küresel alıcısı olabilecek bir yer olduğunu dile getiren Topçu, şöyle devam etti:

“Ama bizim bu tip çalışmalarımız önce Anadolu’nun bir tamamı gelip KKTC’nin sadece denizini sadece güneşini değil aynı zamanda kültür varlıklarını da görsünler. Eğitimlerinden de faydalansınlar. Bu su inşallah konaklama alanlarını daha güzel hale getirsin. Bu çerçevede görüşeceğiz. Kabulünüz için tekrar teşekkür ederim.” 

 

Okunma Sayısı: 1765
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı