"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bozdağ'dan ABD'ye Fethullah Gülen mesajı

12 Ağustos 2016, Cuma 18:36
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Fethullah Gülen'in iadesi artık sadece Türkiye'nin ya da ABD'nin konusu değil, bütün dünyanın yakından takip ettiği ortak bir konudur. ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri dün itibarı ile 4 uzman kişiyi Türkiye'ye gönderme kararı aldı" dedi.

Bakan Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte bir dizi inceleme ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Yozgat'ta, Valiliği ziyaret etti. Burada gazetecilerin Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin gelişmeleri sorması üzerine Bozdağ, "İade etmek zorundalar, ortada işlenmiş bir suç vardır, bunda da kimsenin bir şüphesi yoktur. İade etmemeleri halinde, Türkiye’nin dostluğunu bir teröristin dostluğuna tercih etmiş olurlar" dedi. 

Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin sürecin devam ettiğini, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsünü Fethullah Gülen'in emir komutasında, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ona bağlı teröristlerce, bazı askerlerce ve dışarıdaki destekleriyle birlikte yapıldığı konusunda herhangi bir tereddüt olmadığını belirten Bozdağ şöyle konuştu:

"ABD veya Avrupa ülkelerinin istihbarat örgütleri çok güçlü, eminim onlar da bu gerçeği çok net bilmektedirler. Türkiye Adalet Bakanlığı ile ABD Adalet Bakanlığı arasında Fethullah Gülen'in iadesiyle ilişkili yazışmalar ve görüşmeler devam ediyor. Daha önce gönderdiğimiz dört dosya var. Geçici yakalanması ve tutuklanması talebimiz var. Bunlara ilişkin görüşmeler devam ediyor. En son ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden Türkiye Adalet Bakanlığına, şahsıma bir mektup gönderdiler. Türkiye'ye bir uzman heyet göndermek istediklerini veya Türkiye bir uzman heyet gönderirse onu kabul edeceklerini ve bu konuyu görüşmek istediklerini ifade ettiler. Biz de kendilerine bir mektup yazdık. Hem bu tekliften dolayı teşekkür ettik. ABD'den Türkiye'ye öncelikle uzman bir heyetin Türkiye'ye gelip sonra da bizden bir heyetin ABD'ye gitmesini önerdik. ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri dün itibarıyla 4 uzman kişiyi Türkiye'ye gönderme kararı aldı. 22 Ağustos'ta Türkiye'ye gelecekler. Bunlardan 3'ü Adalet Bakanlığı temsilcisi, biri de Dışişleri Bakanlığı temsilcisi. 23-24 Ağustos'ta buradaki muhataplarıyla görüşmeler yapacaklar. Fethullah Gülen'in iadesi artık sadece Türkiye'nin ya da ABD'nin konusu değil bütün dünyanın yakından takip ettiği ortak bir konudur."

DHA

Okunma Sayısı: 2132
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı