"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bülent Arınç'a Öcalan cevabı

25 Kasım 2014, Salı 14:45
HDP milletvekilleri, TBMM grup toplantısı sonrasında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'n Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklama esnasında 'Öcalan’ın itibarsızlaştırıldığı' yönündeki ifadelerine cevap verdi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Sayın Bülent Arınç’ın her zaman yaptığı şeylerden birisi." diyerek gerekli açıklamayı Selahattin Demirtaş’ın yapacağını ifade etti. 

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise şu karşılığı verdi: "Bu her şeyden önce mesnetsiz ve doğru olmayan bir yaklaşımdır. Abdullah Öcalan bir halk önderidir. Kürt halk önderi olarak bizim tarafımızdan tarif edilen bir noktadayken onu itibarsızlaştırmak bizim hakkımız da değil, haddimize de değil. Biz Abdullah Öcalan’ın barışsever bir şahsiyet olması ötesinde halk önderi olma kimliği giderek insanlık tarafından taktir görmüşken, adalet, eşitlik ve özgürlük yönlü talepleri etrafında insanlık ayağa kalkmışken bizim hakkımız olamaz. Biz Abdullah Öcalan’ın arkasındayız, inadına da barış mücadelesinin etrafında kenetlenmiş onu bekliyoruz." 

Çelik, Öcalan’a sekretarya konusu ile ilgili soru üzerine "Süreç adil, şeffaf, toplum ve kamuoyu tarafından izlenebilir bir noktaya taşınmış olsaydı kimin ne söz verip yerine getirip getirmediğini bilebilirdik. Devlet keyfi davranıyor. Devlet söz veriyor ve yerine getirmiyor, suçu da hep birilerine havale ederek günah keçisi ilan ediyor. Süreç vazgeçilmez se bir an evvel Meclis'e taşınmalı." dedi.

Okunma Sayısı: 1130
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı