"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çavuşoğlu saldırıyı kınadı

14 Kasım 2014, Cuma 18:08
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün İstanbul'da bir grubun üç Amerikan askerine yönelik eylemini kınayarak, sorumluların yaptıklarının bedelini ödeyeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün İstanbul'da bir grubun üç Amerikan askerine yönelik eylemini kınadı ve "Türk halkının en zor zamanlar da dahil olmak üzere her daim kendilerine ve onların silah arkadaşlarına kadim dost ve ortakları olarak evlerini ve kalplerini açmaya devam edeceklerini temin ederim" dedi.

"Bu çok çirkin eylemi güçlü ve açık bir biçimde kınıyorum" diyen Çavuşoğlu, yetkili Türk makamlarının konuya ilişkin kapsamlı bir soruşturma yürüttüğünü ve sorumluların yaptıklarının bedelini ödeyeceğini vurguladı.

Çavuşoğlu, resmi görevli olsun ya da olmasın Türkiye’deki tüm yabancıların milliyet, ırk, din ve inançlarından bağımsız olarak misafir olduğunu ve hukuk çerçevesinde Türkiye'nin tam koruması altında bulunduğunu söyledi. Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Benzer münferit hadiselerin tekrar vuku bulmamasını teminen tüm gerekli önlemleri alacağız. Türk milleti adına, saldırıya maruz kalan tüm Amerikan askerlerine geçmiş olsun dileklerimi sunar, Türk halkının en zor zamanlar da dahil olmak üzere her daim kendilerine ve onların silah arkadaşlarına kadim dost ve ortakları olarak evlerini ve kalplerini açmaya devam edeceklerini temin ederim."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye ve ABD vazgeçilmez müttefik, ortak ve dost ülkelerdir ve ikili ilişkilerimiz sağlam ve dayanıklı olduğu kadar bölgesel ve küresel barış ve istikrarın devamı için de hayati olmaya devam etmektedir" ifadesini kullandı.

Etiketler: abd, çuval, eminönü, kınama
Okunma Sayısı: 1235
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı