"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'den Eren Erdem'in tutuklanmasına tepki geldi

29 Haziran 2018, Cuma 16:57
CHP Sözcüsü Tezcan, Eren Erdem'in tutuklanmasına ilişkin, "PM üyemiz ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili Erdem'in bu davanın sonunda aklanacağına inanıyoruz, hiçbir şüphemiz yok" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, eski İstanbul Milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleri Eren Erdem'in bugün haksız, hukuka aykırı bir şekilde tutuklandığını savundu.

Erdem'in sabaha karşı Ankara'da evinin önünde gözaltına alındığını, ardından da İstanbul'a götürülüp, 35. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla tutuklandığını bildiren Tezcan, bu sürecin hiçbir yerinde hukuk olmadığını ifade etti. 

Tezcan, "Eren Erdem'in tutuklanması, başından sonuna kadar kurgulanmış siyasi bir operasyondur. Bu tutuklama Türkiye'de hiç kimsenin can ve mal güvenliğinin, hukuki güvenliğinin olmadığının kanıtıdır" diye konuştu. 

Eren Erdem hakkında açılan davanın, "FETÖ'ye yardım" iddiasını içerdiğini belirten Tezcan, Erdem'in zaten bu dava nedeniyle 19 Eylül'de duruşması bulunduğunu kaydetti.

İddianame kabul edildikten sonra tutuklama kararı verilmediğini anımsatan Tezcan, "19 Eylül tarihinde Eren Erdem, duruşmasına gidecek, savunmasını yapacak. Aslolan tutuksuz yargılamadır. Her şey net olarak ortaya çıkacak ama bir algı operasyonu yaratılmak için Eren Erdem apar topar tutuklanıyor" dedi. 

 

 

DHA

Okunma Sayısı: 2340
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı