"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'li Erdem hakkında Meclis'e fezleke verildi

22 Ocak 2016, Cuma 15:01
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis'e fezleke gönderdi.

Fezlekede, Eren Erdem'in yanındaki 2 kişi ile birlikte Yeşilköy Havalimanı'nda kontrolden geçmeden içeri girdiği ve silahını teslim etmediği belirtildi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nafiz Özkalay, CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı. TBMM'ye gönderilen fezlekede Erdem'in, 4 Ocak 2016 günü, bir kadın ve bir erkek şahısla Yeşilköy Havalimanı Dış Hatlar Büro Amirliği A-B girişi güvenlik kontrol noktası 7 nolu X-ray cihazı ve kapı dedektörünün olduğu bölgeye geldiği, yanındakilerle kontrolden geçmeden içeri girdiği iddia edildi. Ayrıca Erdem'in, üzerindeki silahı teslim etmediği belirtildi. 

Görevli memur tarafından üzerinde silah olup olmadığı sorulduğunda, Erdem'in silahının olduğunu fakat vermeyeceğini beyan ettiği vurgulandı. Kendisine durum bilgisi verilen nokta amiri tarafından milletvekiline "Sayın vekilim hoşgeldiniz, üzerinizde silah var mı" şeklinde soru sorulduğu, Erdem'in cevaben "Evet silah var, ne yapacaksın? Polisi peşimize mi taktılar? Yolcu değilim ve silahı vermek istemiyorum" dediği anlatıldı.

Fezlekenin devamında Eren Erdem'in, beraberindekilerle birlikte check-in salonuna girdiği, F kontuarına geldiği, burada check-in işleminin ardından pasaport kontrol noktasından yanlarında bulunan kadını yolcu ettikten sonra, erkek şahısla birlikte havalimanından ayrıldığı açıklandı. 

Kontrolsüz geçiş yapan kadının Berlin'e giden Alman pasaportlu Esra Ocak olduğu belirtilirken, Erdem'in hem kendisine hem beraberindekilere yapılan uyarılara rağmen kontrolsüz geçiş sağlayarak havalimanının güvenliğini tehlikeye sokacak davranışta bulunduğu, Sivil Hava Meydanları, Limanlar ve Sınır Kapılarında Güvenliğin Sağlanması, Görev ve Hizmetlerin Yürütülmesi Hakkındaki 97/9707 sayılı Yönetmelik'in 8 ve 17. maddeleri gereğince düzenlenen kontrol geçiş uygulamalarını bertaraf ederek 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu'nun 32. (emre aykırı davranış) maddesine muhalefet suçu işlediği belirtildi. 

Fezlekede, 'Anayasa'nın 83. maddesi gereğince dokunulmazlığı bulunan ve müsnet suçu işlediği anlaşılan Eren Erdem hakkında TBMM'den yasama dokunulmazlığının kaldırılması' talep edildi. Başsavcılık fezlekeyi TBMM'ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

Okunma Sayısı: 1541
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı