"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP MYK'sı olağanüstü toplantı kararı aldı

03 Temmuz 2018, Salı 13:33
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) perşembe günü olağanüstü toplanıyor.

CHP MYK, olağanüstü toplantı kararı aldı. Buna göre CHP kurmayları, 5 Temmuz 2018 Perşembe günü saat 11:00'de bir araya gelecek. 

Partinin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterdiği Muharrem İnce, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve kurultay teklifinde bulunduğunu söylemişti.

İnce, "Olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini söyledim. Kılıçdaroğlu'ndan bana bir teklif gelmedi ama benden bir teklif gitti. Gizlim saklım yok. Genel başkana büyük bir devlet adamlığı yaptığını, kendisine rakip olmuş birini aday yaparak müthiş, milletin gönlünde taht kurduğunu, bunun devam etmesi gerektiğini, kendisi ile bir rekabet içinde olmak istemediğimi, ama milletin de bir umudu var bunu kaybetmememiz gerektiğini, kendisi isterse, olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini, böyle bir teklifte bulundum. 'Evet' ya da 'Hayır' demedi. Kılıçdaroğlu teklifime 'hayır' derse örgüt kendisi çözer" ifadelerini kullanmıştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'nin açıklamalarını 'siyasi nezaketsizlik' olarak nitelerken CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da olağanüstü kurultayın gündemde olmadığını vurgulamıştı. 

Kararın karşılıklı olarak bu açıklamaların ardından alınması dikkat çekti.

 

Etiketler: CHP, MYK, İnce, Kılıçdaroğlu
Okunma Sayısı: 1388
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı