"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dini değerleri istismara devam: AKP, seçim çalışmalarını camiden başlattı!

25 Eylül 2015, Cuma 17:48
Dini değerleri istismar ettiği gerekçesiyle seçim şarkısı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yasaklanan AKP, Çorum’daki seçim çalışmalarını sahabe türbelerinin bulunduğu camiden başlattı.

YSK, verdiği kararla AK Parti’nin seçim şarkısını “halkın dini, manevi duygularını istismar etmeye yönelik olduğu” gerekçesi ile yasaklamıştı. “Haydi Bismillah” isimli şarkısının yasaklanmasına rağmen AKP, seçim çalışmalarında dini değerleri ön plana çıkarmaya devam ediyor. Bunun son örneği Çorum’da yaşandı.

AKP Çorum milletvekili adayları, 1 Kasım seçim çalışmalarını sahabe türbelerinin bulunduğu Hıdırlık Camii’nden başlattı. AKP milletvekili adayları Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Bekir Horuz, Hıdırlık Camii’nde kılınan cuma namazının ardından yürüyerek sahabe türbelerini ziyaret etti. Hıdırlık’taki programa AKP Milletvekili Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve partinin diğer yöneticileri de katıldı.

Milletvekili adayları ve partililer, cami avlusunda yapılan duanın ardından seçim startını verdi. Camideki program sonrası parti binasına geçen partililer, bayramlaşma törenine katıldı. AKP milletvekili adayları, seçim çalışmalarını camiden başlatmalarını Twitter’daki sayfalarından da paylaştı.

Nur Talebeleri, “dindarların iktidarını” niçin desteklemiyorlar?

''Bir çok dindarın cevap vermekten zorlandığı bir soru: “Bediüzzaman Hazretleri ve Nur Talebeleri din adına siyasete neden karşıdırlar?”

Bu sualin doğru cevabını, âhir zamanın söz sahib olan Bediüzzaman vermiştir: “Zaman ahir zamandır, eski hal muhal, ya yeni hal ya izmihlal.” 

1930 lardan sonra dünyada büyük değişimler olmuş, Hadis-i Şeriflerin ihbarıyla “Maddi Cihat” devri sona ermiş, “mânevi cihat “ dönemi başlamıştır.''

Yeni Asya Yazarı Ümral DUMAN'ın konuyla ilgili oldukça önemli yazısını istifadenize sunuyoruz;

http://www.yeniasya.com.tr/umral-duman/nur-talebeleri-dindarlarin-iktidarini-nicin-desteklemiyorlar_359349

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2529
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    25.9.2015 18:35:59

    KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK,1 KASIMDA DEMOKRASİ,HAK-HÜRRİYETLER DÜŞMANI,DİN İSTİSMARCISI,FAİZE BULŞAŞTIRAN,ZİNAYI KOLAYLAŞTIRAN,ÜLKE VE MÜSLÜMANLARA ARASINDA FİTNE-FESAD ÇIKARAN HABİS UR AKP ye OY YOOOOOOOOK.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı