"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Kuzey Irak'ta

04 Kasım 2015, Çarşamba 10:47
Türkiye Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Barzani'yle bir araya geldi.

Erbil'deki Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmeye ilişkin olarak IKBY hükümetinin internet sitesinde bir açıklama yayımlandı. Açıklamaya göre, Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, bölgedeki gelişmeleri ve ikili ilişkileri ele aldı.

Açıklamada sözlerine yer verilen Sinirlioğlu'nun, "Türkiye ile Kürdistan bölgesi arasındaki işbirliği her alanda genişletilmelidir. Özellikle terörün kökünün bölgede tamamen kurutulması için işbirliği önemlidir. Türkiye, Kürdistan bölgesini istikrarın faktörü olarak görüyor. Bu nedenle iki taraf arasındaki işbirliği ve uyumlu çalışmalar, büyük önem arz ediyor ve genel olarak bölgemiz için faydalıdır" sözlerini kullandığı belirtildi.

Barzani de 1 Kasım seçiminin olaysız geçmesi nedeniyle Türkiye halkını tebrik etti. Barzani, yeni hükümetin en kısa sürede kurulmasını ve Türkiye ile IKBY arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam etmesini temenni etti. IKBY'deki ekonomik ve siyasi krize de değinen Barzani, diyalog ve müzakere yoluyla sorunları çözmeye gayret sarf ettiklerini söyledi.

Sinirlioğlu, Erbil temasları kapsamında IKBY Başkanı Mesud Barzani ve diğer yetkililerle görüşecek.

 

Okunma Sayısı: 1523
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı