"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışişleri Bakanlığı'ndan Aleksis Çipras açıklaması

17 Mart 2016, Perşembe 23:10
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "Açıklamalar Yunanistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin ve dayanışmanın Türk kimliğine yönelik karalama üzerine inşa edildiğini gösteren hastalıklı bir anlayışın ürünüdür" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakanı Aleksis Çipras'ın Türkiye ve Türk kimliğine yönelik açıklamalarına ilişkin, "Açıklamalar Yunanistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin ve dayanışmanın Türk kimliğine yönelik ortak bir husumet ve karalama üzerine inşa edildiğini gösteren hastalıklı bir anlayışın ürünüdür" ifadesini kullandı.

Bilgiç, Pavlopulos ve Çipras'ın Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde, Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanışı sırasında yaşanan tarihi olaylara atfen Türkiye ve Türk kimliğine yönelik açıklamaları hakkındaki bir soruya yazılı yanıt verdi.

Tanju Bilgiç, yanıtında şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu açıklamalar Yunanistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin ve dayanışmanın Türk kimliğine yönelik ortak bir husumet ve karalama üzerine inşa edildiğini gösteren hastalıklı bir anlayışın ürünüdür. Türkiye ve Türk milleti, hukuk dışı, gerçeklikten kopuk, tek yanlı ve saplantılı bir tarih dayatmasını her fırsatta gündeme getirenlere hiçbir şekilde itibar etmeyecektir."

AA

Okunma Sayısı: 1543
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı