"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dokunulmazlık teklifi haftaya görüşülecek

13 Mayıs 2016, Cuma 18:00
Bostancı, hakkında dosyası olan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili Anayasa değişiklik önerisini, CHP ve MHP ile de müzakere ederek, gelecek hafta pazartesi ve çarşamba günü görüşmeyi planladıklarını belirtti.

Naci Bostancı, son çalışma takvimine göre, 17 Mayıs Salı günü Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkındaki gensorunun görüşüleceğini ve Anayasa değişiklikliği teklifinin birinci tur görüşmelerinin yapılacağını, teklifin sadece oylamasının yapılacağını ikinci tur görüşmelerinin de 20 Mayıs Cuma günü saat 11.00'de toplanacak Genel Kurulda gerçekleştirileceğini söyledi. Bostancı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile görüşüldüğünü belirterek, "Kısa sürede biteceği düşünüldüğünden, saat 11.00'de başlaması, CHP açısından da çok problem doğurmayacak bir saat gibi görülüyor." ifadesini kullandı.

"İki referandum birlikte yapılabilir"

"AKP'nin dokunulmazlıklar ve Anayasa değişikliği tekliflerinin, takvimin uyması halinde aynı gün referanduma sunulup sunulamayacağı" ile ilgili görüşü sorulan Bostancı, "Olabilir tabii. Milleti iki kere sandığa götürmenin manası yok. Ama ümit ederim dokunulmazlık meselesi referanduma gitmeksizin, 367'nin üzerinde oyla kabul edilir. Çünkü benim gördüğüm, siyasetin ortak aklı selimi bunu gerektirir. Herkesin de yararına olanın bu olduğunu düşünürüm. Eğer referanduma giderse çok yüksek bir oy oranıyla geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Meclis'teki partilerin aklı selimle davranıp, o çerçevede bu işi referanduma götürmeden Anayasa değişikliğine evet demelerini bekleriz." diye konuştu. 

AA

Etiketler: dokunulmazlık, tbmm, teklif
Okunma Sayısı: 1617
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı