"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: AB'yi test ediyoruz

24 Ocak 2015, Cumartesi 12:28
Cibuti'de konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Avrupa Birliği süreci şu an bizim için devam eden bir süreçtir. Bizi alırlar almazlar önemli değil. Biz Avrupa'yı test ediyoruz. Halkı Müslüman olan bir ülkeyi alacaklar mı? Almayacaklar mı? Bakalım İslamafobiye karşılar mı? Avrupa Birliği Hıristiyan tezidir anlayışı var. Bizi alırlarsa bu tez çöker. Türkiye kapınıza gelip yalvaracak bir ülke değildir. Kabul ederlerse girer, kabul etmezlerse kendi yoluna bakar" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ziyarete gittiği Afrika ülkesi Cibuti'de konuştu. Erdoğan Etiyopya'yla başladığı Afrika turuna Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ölümü nedeniyle ara vermişti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

8 tane anlaşma yaptık. 5 bin dönümlük bir arazi üzerinde bir çalışma yapacağız. Hükümetler arasında gençlik ve spor anlaşması. Deniz anlaşması. Polis eğitim anlaşması. Güvenlik anlaşması. Teknik ve bilim anlaşması. Bunlarla beraber TİKA. Şu anda 65 milyon dolarlık bir ticaretimiz var. Bu istediğimiz sınır değil.

Toplamda 65 kadar öğrenci Türkiye’de. Bunun 100’e kadar çıkarılmasını isteriz. Bu arada sağlıkta butik bir hastane kurma projemiz var. Burada bazı ambulans desteği vereceğiz. Otomatik çöp araçları göndereceğiz. Burada güzel bir cami ve küliiye sözümüz var.

Soru ve Cevap:

-İslamafobiye karşı duruşunuz nedir? Türkiye, Avrupa Birliği duruşunda kararlı mı? 

İslam dünyasının üzerinde oynanan bir oyun var. Bu oyunun da nemli başlığı: İslamafobidir. Bu Müslümanlara karşı bir suçtur. Başbakanlığım döneminde İspanya Başbakanı Zapatore'yle medeniyetler ittifakı projesinin adımını attık. 145 ülke buraya üye. Neticeye gelince istediğimiz gibi değil. Irak'ın işgali ve orada yaşananlar ortada.

Sınırımız ülke olmasından dolayı çok sıkıntılıydı bizim için. Afganistan ve Pakistan’da yaşananlar. Arap baharı başladı. Bu olay Suriye’ye sıçradı. Esed’e o zaman söyledik ama netice alamadık. Mısır’da darbeciler bir günde 3 bin Müslüman’ı öldürdüler.

Halkının yüzde 52 oyunu alan sayın Mursi şu an cezaevinde. Darbeciler için suç lahiyası hazırlamak onlar için çok kolay. Şu anda Türkiye'de 1 milyon 700 bin Suriyeli var. Eğitimleri, bakımları bize ait. Şu ana kadar 5.5 milyar dolar harcadık. Dünyadan bize sadece 250 milyon dolar. Avrupa'da 130 bin Suriyeli var. Dünya olan bitene seyirci. AB'nin sesi çıkmıyor. Vurdukları, bombaladıkları yer neresi? Müslümanlar. Açık kapı politikamız devam edecek. Teröristlere asla sıcak bakmayacağız. Terörist canidir, barbardır, katildir. 

Avrupa Birliği süreci şu an bizim için devam eden bir süreçtir. Bizi alırlar almazlar önemli değil. Biz Avrupa'yı test ediyoruz. Halkı Müslüman olan bir ülkeyi alacaklar mı? Almayacaklar mı? Bakalım İslamafobiye karşılar mı? Avrupa Birliği Hıristiyan tezidir anlayışı var. Bizi alırlarsa bu tez çöker. Türkiye kapınıza gelip yalvaracak bir ülke değildir. Kabul ederlerse girer, kabul etmezlerse kendi yoluna bakar.

Somali'deki bomba yüklü araç saldırısı

"Doğrusu ben bu saldırıyı Türkiye'ye veya bize karşı bir saldırı olarak düşünmüyorum. Düşünmek istemiyorum. Bu olsa olsa belki bugüne kadar Somali'de, Somali yönetimlerine karşı yapılmış olan saldırıların bir türüdür, diye düşünüyorum.''

AB

 "Türkiye NATO'da var, Türkiye OECD'de var. Türkiye, diğer birçok oluşumlarda var. Niye Avrupa Birliği'ne almıyorsunuz? Demek ki sorun başka. Bir, Türkiye artık güçlü bir Türkiye'dir. Eğer Türkiye'yi kapınıza gelip de dilenecek bir ülke olarak görüyorsanız, Türkiye kapınıza gelip dilenecek bir ülke değildir. Türkiye ayakları üzerinde duran bir ülkedir."

Okunma Sayısı: 1077
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı