"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan, Başçı'dan brifing alacak

10 Mart 2015, Salı 14:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sık sık faiz üzerinden eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Başçı'dan brifing alacak. Açıklamayı kriz söylentilerine tepki gösteren Başbakan Davutoğlu yaptı.

AKP Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz üzerinden karşı karşıya geldiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'dan çarşamba günü brifing alacağını söyledi.

"Ekonomik göstergeler itibariyle kimse hevese kapılmasın, sağlam ellerde. Biz AK Parti olarak bir koalisyon hükümeti değiliz. Krizler için önlemimizi alıyoruz. O bakımdan ekonomide koordinasyon noktasında da Merkez Bankası ile hükümet arasında kimse kriz haber beklemesin. Kriz döneminde süreç yönetimi gerekir. Biz küresel ekonominin bu kriz döneminde süreç yönetimini devreye soktuk. Buradan özellikle de spekülatörlere sesleniyorum: Hiçbir yanlış hesap yapmayın. Gereken tedbiri alır ve uygularız. Ne gerekirse bundan sonra da tam bir koordinasyon içinde gereken adımlar atılır. Tüm kurumlarımız işbirliği içinde. Sayın Cumhurbaşkanımız yarın Merkez Bankası Başkanı’ndan brifing alacak. Bundan sonra da istişare ve tam bir koordinasyon içinde adımlar atılacak. Demokrasi ile ekonomi atbaşı gider. Demokrasinin olmadığı yerde ekonomi sürdürülebilir olamaz.”

Okunma Sayısı: 1142
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı