"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'dan Rusya ve İsrail açıklaması: Türkiye 'kazan - kazan' esasına dayalıdır

30 Haziran 2016, Perşembe 20:15
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün açılış töreni katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir milletiz. Buna karşılık çok iyi biliyoruz ki bizi terörle, bölgemizdeki krizlerle tehdit edenler aynı derecede dayanıklı, aynı derecede metanetli değildir." dedi.

"Terör eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Terör eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibidir çünkü karakteri budur, cibiliyeti budur. Bugün bizim ülkemizde patlayan bombalar, yarın mutlaka onları ülkemize gönderenlerin ellerinde de infilak edecektir. Biz hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın, terörü, terör örgütlerini, teröristleri topyekun reddeden bir ülkeyiz. Aynı onurlu tavrı diğer devletlerden de bekliyoruz. Rabbim milletime bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum."

"Maşa örgütlerin de onları üzerimize salanların da amaçlarını biliyoruz"

"Ülkemizde bir yandan gerçekten çok güzel, çok sevindirici gelişmeler yaşanırken, diğer yandan da maalesef terör örgütlerinin insanlık dışı eylemleri sürüyor." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü PKK bir yandan, YPG bir yandan, DAEŞ denilen karanlık örgüt diğer yandan, irili ufaklı başka örgütler öte taraftan, tasmalarını ellerinde tutan güçler tarafından ülkemizin üzerine salıverilmiştir. Biz bu maşa örgütlerin de onları üzerimize salanların da amaçlarını gayet iyi biliyoruz." şeklinde konuştu.

"Yol medeniyettir, yol gelişmedir, yol büyümedir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her zaman ifade ettiğim gibi; yol medeniyettir, yol gelişmedir, yol büyümedir. Türkiye'nin son 13 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesinin temel altyapısı, ulaşımdır." dedi.

"En avantajlı yerler Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz"

"Güneydoğu, Doğu, şu terör belasından arındırıldığında oralarda da çok ciddi bir sıçramanın olacağını, olduğunu göreceksiniz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu bakımdan, en avantajlı yerlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz olduğunu düşünüyorum. Türkiye, terör meselesinin üstesinden geldiğinde bu bölgelerimizde çok hızlı bir büyüme bekliyorum. Hatta daha da ileri giderek, terörün sırf bu amaçla tahrik edildiğini, canlı tutulduğunu düşünüyorum."

"Türkiye, yaşadığı bu süreçten güçlenerek çıkacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemin çok hayırlı, çok ümit verici gelişmelere sahne olacağına inanıyorum. Emin olunuz Türkiye, yaşadığı bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Yeter ki biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi koruyabilelim." şeklinde konuştu.

Rusya ve İsrail'le ilişkiler

Erdoğan, "Rusya ve İsrail ile başlattığımız yeni dönemin sadece ülkelerimiz arasında değil, bölgemizde de hayırlı gelişmelerin habercisi olmasını temenni ediyorum. Türkiye tüm ilişkilerinde sadece kendi kazancını gözeten değil karşılıklı olarak, 'kazan-kazan' esasına dayalı olarak bu dayanışmayı inşallah gerçekleştiren bir ülkedir." ifadelerini kullandı.

"Bayram sonuna kadar ücretsiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İnşallah Osmangazi Köprüsü bayram sonuna kadar ücretsiz olarak halkımızın hizmetinde olacaktır ve ben girişimci firmalarımızın bu jesti, aynı zamanda, inşallah bu köprümüzün sadakası olarak hayırlı olacak diyorum." dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1879
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı