"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Gezi Parkı'na o tarihi eseri yapacağız!

18 Haziran 2016, Cumartesi 19:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da İslam Araştırmaları Merkezi'nin "Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi" başlığıyla yapılan toplantıda konuştu. Gezi Parkı'na Topçu Kışlası'nın yapılacağını belirten Erdoğan, "Cesur olunması gereken konulardan biri de bu. Taksim'deki Gezi Parkı! Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Orada bir eser vardı. Adı ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur... Ama bunu yapmamız lazım.Taksim Meydanını tamamen yayalaştırmamız lazım. Korkmayacağız" ifadelerini kullandı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen toplantıda Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Dünya ve bölge tarihi, İslam tarihi, genel Türk tarihi, Selçuklu tarihi, Osmanlı tarihi, hatta henüz 92 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen Cumhuriyet tarihi gibi alanların hepsinde de mevcut birikimimizi ileriye taşıyacak çalışmaları süratle hayata geçirmeliyiz. Çünkü tarih, sadece geçmişin hikayesi değildir. Aynı zamanda geleceğimize yön veren bir pusuladır. Buna ihtiyacımız var. Yaşadığımız olayları, ülkemizdeki, bölgemizdeki gelişmeleri, tarihin bize tuttuğu ışık doğrultusunda sürekli yeniden yorumlamak, yeniden değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Son dönemde liselerde, ortaokullardaki öğrencilerimizi tarih bilinci ile yetiştirmemiz gerekiyor. Lise ve orta okul öğrencileri tarih bilinciyle donatılmalı. 

"Kültür Bakanlığımız yayınladığı eserlerle yastık altı kaynakları arttırmamız gerekiyor. Müfredatımızı milli eğitimde güçlendirmemiz gerekiyor. İstanbul tarihi bir şehrin tarihi değil, dönemlerinin en güçlü devletlerinin tarihidir. Tarihimizle günümüz arasındaki kopukluğun bedelini ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Özellikle 1960-1970'li yıllar adeta faciadır. Şehircilik bugünün en büyük problemidir. 

"Vakıf Katılım A.Ş kurulmalı"

"Dört bini aşkın vakıf eserini bizler hayata geçirdik. Hepsini ele aldık ve onları bugüne ve geleceğe hazırladık. Hala da devam ediyoruz. Vakıf Katılım AŞ'yi kurmaktaki kararlılığımın altında da bu yatmaktadır. İstiyorum bir vakıf, artık o faizin, o bizler için yanlış olan anlayışından kurtulsun ve Vakıf Katılım AŞ olarak kazandığını harcayacağı yer vakıf eserleri olsun, öğrenciler olsun, üniversitesi olsun, okulları olsun.

"Korkmayacağız"

"İnşallah devam eden ve hazırlıkları süren yeni projelerle İstanbul'u çok daha ileriye taşıyacağız. Ben Sayın Başkanıma söylüyorum, 'Cesur olacaksın' diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi, bugün burada yine söylüyorum, bir, Taksim'deki Gezi Parkı. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım."

Etiketler: erdoğan, gezi parkı
Okunma Sayısı: 2115
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    20.6.2016 13:40:57

    Tarihi eser olması için, tarihsel bir geçmişi bulunması lazım... idi! yok canım CB dediyse doğrudur. Daha mı iyi bilcez!..

  • Mehmet Özkılınç

    19.6.2016 10:54:05

    Konu bulamadık ne yapalım.

  • Reis

    18.6.2016 21:44:37

    Tarihi eser yapılmaz, korunur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı