"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan, Mursi'nin idam edilmesi kararını da 7 Haziran'a malzeme yaptı

16 Mayıs 2015, Cumartesi 14:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mısır'da halkın oyuyla seçilen Mursi ile ilgili idam kararı vermişler. Batı, darbeci Sisi'ye tavrını ortaya koymuyor. Mısır'da idam kararlarına seyirci kalıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verilen idam kararını değerlendirdi.

Mursi'nin, Mısır halkının yüzde 52 oyuyla cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Mısır'da halkın yüzde 52 oyuyla cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı vermişler. Mısır eski Mısır'a dönüyor, eski Mısır'a. Batı, maalesef hala darbeci olan Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken, Mısır'da bu idam kararlarının devamına seyirci kalıyor. Buna karşı bir uygulama yapmıyor. Bakıyorsunuz ki, kendileri hep beraber onlarla beraber gayet güzel bir araya gelip, yine müşterek dayanışma içerisinde pozlarını veriyorlar. Bütün bu gidişe inanın şekil verecek olan bu millet. Türkiye. Türk Milleti. Burası verecek. Onun için sizin duruşunuz çok önemli. Onun için 7 Haziran çok önemli."

Erdoğan'ın Mursi hakkında verilen idam kararını eleştirirken dahi 7 Haziran'dan bahsetmesi garip karşılandı.

AA

Etiketler: erdoğan, mursi, idam, 7 haziran
Okunma Sayısı: 2158
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokratkopat

    16.5.2015 17:46:00

    Ayağı kayıp düşse ; 7 haziranda böyle olmasın , 7 haziran çok önemli diyecek . zaten yaptığı başka icraat yok. seçimin cumhurbaşkanını miting yapacak kadar ilgilendirmemesi lazım...

  • HAKİKAT ACI

    16.5.2015 17:43:42

    İSTİSMARCIBAŞI yeni malzemeyi bulmuş.Çamsakızı misali çiğner durur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı