"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eroğlu'na 'Sayın bakanım burada da kaybettiniz' diyerek salonu terk etti

02 Ekim 2015, Cuma 16:36
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhtarlar toplantısında Anayasa'yı değiştirecek destek istedi.

Eroğlu, “Tabi burası resmi toplantı olduğu için bu tür şeylere girmiyorum. Ben özellikle orman kanununun gücünü tamamen Anayasa'dan aldığını belirtmek için söylüyorum.” dedi.

Toplantıda, ısrarla söz istediği halde kendisine söz verilmeyen bir muhtarın, “Sayın bakanım burada da kaybettiniz, kolum ağrıdı” diyerek salonu terk etmesi dikkat çekti.

Bakan Eroğalu, Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, bakanlığa bağlı kurum müdürleri ile milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katılımıyla yapılan toplantıda Bakan Eroğlu, ilde yaptıkları ve yapacakları yatırımları anlattı.

Muhtarların taleplerini de dinleyen Eroğlu, vaktin kısıtlı olmasından dolayı taleplerin yazılı iletilmesini talep etti. Bazı muhtarlar ise kadastro çalışmaları sırasında yıllardır kullandıkları arazilerin orman vasfına sokularak ellerinden alındığını belirtip çözüm istedi. 

Kendisine bağlı orman teşkilatına, ‘orman teşkilatı köylünün hasmı değil, hısımı’ diye söylediğini anlatan Eroğlu,

Ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi için kullanacağız. O maksatla boş orman alanlarına ceviz, badem, likarba gelir getirici ne varsa o bölgede dikiyoruz. 3 yıllık bakımı ve masrafları bize ait. Geliri vatandaşın. Kaç dekar, kaç dönümse sertifikasını da veriyoruz. Tapudan daha sağlam, hiç merak etmeyin. Vatandaş artık onu sahipleniyor. Böyle bir çözüm bulduk.” şeklinde konuştu.

Detaylı bir çözümün ancak Anayasa değişikliği ile mümkün olacağına işaret eden Eroğlu, şöyle devam etti:

“Ormanla ilgili hususların Anayasa’da belirtilmiştir. Ama Anayasa'yı değiştirecek destek verirseniz biz gereğini yaparız. Trabzon’un da vereceğine inanıyoruz. Tabi burası resmi toplantı olduğu için bu tür şeylere girmiyorum. Ben özellikle Orman Kanunu'nun gücünü tamamen Anayasa'dan aldığını belirtmek için söylüyorum.” 

Bu arada, cuma namazı nedeniyle vakit dar olunca söz almak isteyen bazı muhtarlara sıra gelmedi.

Bakan Eroğlu da özellikle bu nedenden dolayı taleplerin yazılı iletilmesini istedi. Bu sırada ısrarla söz isteyen bir muhtar, “Sayın Bakanım burada da kaybettiniz, kolum ağrıdı” diyerek salonu terk etti.

Bakan Eroğlu da toplantı çıkışında, muhtarın tepkisiyle ilgili şunu söyledi:

“Bir arkadaşa söz veremedik. Kolum yoruldu dedi. Bizim de yoruldu ne yapalım.”

Okunma Sayısı: 2030
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı