"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gine'ye yakışmıyor, Cumhurbaşkanlığı külliyesini değiştirmek lazım

03 Mart 2016, Perşembe 21:11
Batı Afrika ziyaretinin son durağı olan Gine'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gine Devlet Başkanı Alpha Conde ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gine'deki cumhurbaşkanlığı sarayının bu makama yakışmadığını belirterek, "Bunu da halletmemiz lazım." dedi.

Gineli mevkidaşı Alpha Condé ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Tayyip Erdoğan, beraberindeki Türk müteahhitlere seslenerek, kardeş ülkeye karşı sorumluluğun yerine getirilmesini istedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Alt ve orta gelir gruplarına yaptığımız uygulamayı aynen burada yapabiliriz. İlk etapta gösterilecek yerlerde bu konutlar yapılmak suretiyle, yol kenarlarındaki konutlar yıkılıp buralara gerçekten çevrecilik, şehircilik bilinciyle yeni bir yapılanmanın yapılması ve havalimanından çıkanın şehir merkezine gelirkten... Hatta hatta buradaki cumhurbaşkanlığı külliyesini de değiştirmekte fayda olur. Çok daha güzel bir hale gelmiş olur. Çünkü balkona çıkıp da denize baktığımız zaman, dedim ki, 'burası özellikle Gine'nin makamına yakışmıyor, bunu da halletmemiz lazım."

DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gine liderinin yarın doğum günü olduğunu belirterek, bir doğum günü hediyesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Konakri'ye 50 adet yolcu otobüsü hibe edeceğini dile getirdi.

ERDOĞAN, 'FAZLA YÜKSEK KONUTLAR YAPMAYIN' DEMİŞ

Gine lideri Alpha Condé ise Erdoğan'ın havaalanından saraya gelirken yoldaki bayraklara bakmak yerine konutlara ve çöp dağlarına baktığını ve çok iyi bir gözlemci olduğunu dile getirdi. Gine lideri, kentsel dönüşüm için 6 katlı binalar düşündüklerini fakat Erdoğan'ın kendilerine 4 kattan fazla olmamasını tavsiye ettiğini aktardı.

DHA

Okunma Sayısı: 3932
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    4.3.2016 18:05:49

    gine mi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı