"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HDP Grubu, sokağa çıkma yasağıyla ilgili Meclis Başkanı ile görüşecek

22 Kasım 2015, Pazar 19:04
HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP milletvekilleri, Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında Mardin başta olmak üzere bölgede bazı illerde uygulanan sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto ettiler.

HDP'li milletvekilleri, bölgede çekilen fotoğrafları ellerinde tutarak basın mensuplarına gösterdi. 

Cizre, Nusaybin, Yüksekova başta olmak üzere bölgede katliam olduğunu savunan Baluken, yaşanılanlara Parlamento'nun duyarsız kaldığını söyledi. Nusaybin'de devlet terörü uygulamalarının 10. gününü doldurduğunu dile getiren Baluken, Meclis'in duyarsızlığına tepki gösterdi. 20'ye yakın arkadaşının bu faşizan uygulamadan dolayı Meclis Genel Kurulu'na gelemediğini anlatan Baluken, oy kullanma hakkını kullanamadığını ifade etti. Bu darbe uygulamalarına, milletvekillerine yapılan ölümcül müdahalelere bir kınama yayınlanmasını istediklerini belirten Baluken, ancak bu taleplerinin Meclis tarafından geri çevrildiğini ifade etti. 1990'lı yıllarda Deniz Baykal'ın Lice'ye giremediğini anlatan Baluken, Lice'ye giremeyen zihniyetin bugün bu faşizan uygulamaları meşrulaştıran bir tavra girdiğini söyledi. 

Meclis'te, alanlarda, sokaklarda, meydanlarda en etkin mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Baluken, meselenin demokrasinin katledilip katledilmeme meselesi olduğuna dikkat çekti. Şu an uygulanan sokağa çıkma yasaklarının yasa ve Anayasa'ya aykırı olduğunun altını çizen Baluken, 3 Mardin milletvekilinin şu an açlık grevinde olduğunu hatırlatarak; çözüm yerini Meclis gösterenlere bu fotoğraflara bakmalarını istedi. Açlık grevinde olan milletvekillerine seslenen Baluken, "Eğer uygun görürlerse sonuç alınıncaya kadar parlamento grubu olarak bunu yüklenmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Meclis'te bu fotoğrafları gösterdiklerinde kendilerine "Orada ne işi var" diyen milletvekilleri olduğunu dile getiren Baluken, konuya ilişkin Meclis Başkanı, AK Parti ve diğer muhalefet partilerinin sessizliğini kınadı. "Ölümcül müdahale altında bu açlık grevi yapılamayacağını söylüyoruz." diyen Baluken, yeni Meclis Başkanı ile yarın görüşeceklerini ve net bir siyasi tavır beklediklerini ileteceklerini ifade etti.

Okunma Sayısı: 1632
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı