"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuki güven olmadan ekonomi düzelmez

06 Aralık 2023, Çarşamba 00:05
DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HASAN KARAL, “HUKUK OLMADIKTAN SONRA, HUKUKİ GÜVEN SAĞLANMADIKTAN SONRA EKONOMİ DÜZELMEZ” DEDİ.

RECEP BOZDAĞ - YALOVA

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, Kasım ayı enflasyon verileri ile ilgili olarak, “ENAG ve TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon verileri arasında 2 kattan daha fazla fark var. Sadece rakamlarla değil insanların hayatlarıyla, alım gücüyle, ekmek paralarıyla oynanıyor. Bu enkazı düzeltmek için ekonomik olarak siz ne tedbir alırsanız alın hukuk olmadıktan sonra, hukuki güven sağlanmadıktan sonra ekonomi düzelmez” dedi. 

İnsanların ekmeğiyle oynuyorlar

Seçime kadar ‘buharlaşan’ enflasyonun seçimden sonra 10’ar 10’ar arttığını söyleyen Hasan Karal, “Daha önce de olduğu gibi TÜİK ile ENAG yine rakamlarda uzlaşamadı. Aynı ülkede yaşayan aynı insanlar, aynı pazarda, aynı şeyleri tüketiyor ama yıllık enflasyon oranında iki kurum arasında uçurum var. Sadece rakamlarla değil insanların hayatlarıyla, alım gücüyle, ekmek paralarıyla oynanıyor. Belli ki birileri bizi kandırıyor. Aradaki fark ne maaşları daha ellerine geçmeden eriyen memurumuzun, işçimizin, emeklimizin, milyonlarca çalışanımızın cebinden çıkıyor. Ne yazık ki emeklilerin, memurların, çalışanların maaşları ‘resmi’ yollarla ellerinden alınıyor” değerlendirmesinde bulundu: 

Olan vatandaşa olacak

Kimsenin sabredecek halinin kalmadığını, yerel seçimlerden sonra enflasyonun etkisinin daha da yüksek görüleceğini bildiren Karal şunları söyledi: “Asgari ücretin tekrar yılda bir kez düzenlenmesine yönelik açıklamalar oldu. Böyle bir enflasyonist ortamda, ekonomik buhranda bu durum, zaten zor durumda olan milyonlarca çalışanı daha da kötü hale getirir. Olan yine zamlar altında ezilen, maaşı eline geçmeden eriyen vatandaşa olur. Bu enkazı düzeltmek için ekonomik olarak siz ne tedbir alırsanız alın hukuk olmadıktan sonra, hukuki güven sağlanmadıktan sonra ekonomi düzelmez. Bu ülkeyi yönetenler bile hukukla kavga ettiği için, yasaları, Anayasayı tanımadığı için, hukuk güvenliği olmadığı için yeterince yatırım gelmiyor, istihdam sağlanmıyor, dolayısıyla refah artmıyor. Ekonominin düzelmesi için de başta hukuku güvence altına alıp vatandaşın alım gücünü yükseltecek iyileştirmeler bir an önce yapılmalı.”

Okunma Sayısı: 1192
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    6.12.2023 16:19:06

    Onun için, kökten bir DEĞİŞİM ve YENİ ve TAZE bir İKTİDAR (Millî  Mutabakat HÜKÜMETİ) LÂZIMMM! Göreceksiniz her şey çok kısa zamanda, çok daha GÜZEL ve  HUZURLU OLACAK!  Bu kadar basit. Haydi gösterin Millîliğinizi ve VATANSEVERLİĞİNİZİ! Haydi!..

  • S.topuz

    6.12.2023 16:18:33

    Bize acele istikrar ve GÜVEN lâzım! Bunlardan artık UMUT ve ümit kesilmiş ve büyük bir "DEĞİŞİM ZAMANI" çoktaaan gelmiş ve geçmektedir de! Sadece Muhalefetteki değişim bizi kurtarmaz! Ne yaparsa yapsınlar, hepsi boş ve sadece zaman kaybı! Çünkü içerde ve Dış Yatırımcılarda çok büyük bir GÜVEN kaybı söz konusu! Üstelik yanlış EKONOMIK Politikalar, Hukukî ve SIYASÎ dev hata ve falsolar sebebiyle geçmişte kazanılan itibar ve GÜVEN tamamen sarsılmış durumda! Halihazır Hükümeti idare eden siyasî yapı bütünüyle değişip , yeni bir Hükümet kurulmadıkça hiç bir yatırımcı bu Memlekete kendi isteğiyle ve severek gelmez. Çünkü o çok lazım olan GÜVENİ bir kez yitirdikten sonra, onu tekrar kazanabilmek o kadar zor ki, ağzınla KUŞ yakalasan yine de geri gelmez, getiremezsin!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı