"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hulusi Akar'dan Rusya'ya tepki

28 Eylül 2021, Salı 13:33
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz Rusya ile yapılan anlaşmadaki esaslara uyuyoruz. Karşı tarafın da mutabakattaki sorumluluklarına sahip çıkmasını bekliyoruz." dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İdlib'de varılan anlaşmanın hayata geçirilme biçiminin 'yavaş ilerlediğini' söylemişti.

Lavrov ayrıca, İdlib'de Suriyeli muhaliflerle teröristleri ayırma çalışmalarının "hedeflenenden çok uzak" olduğunu belirtmişti.

"Biz Rusya ile yapılan anlaşmadaki esaslara uyuyoruz" diyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın son günlerde İdlib'de düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili olarak "Dileğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Putin ile yapacağı görüşmeyle tekrar mutabakat muhtırasının başlangıcındaki sükunet haline dönülmesidir." diye konuştu.

Suriye'nin kuzeyine yönelik son dönemde artan hava saldırılarının ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşüp görüşmeyeceği sorulan Akar, "Görüşebiliriz." yanıtını verdi.

Hava saldırılarına ilişkin Rusya tarafından Türkiye'ye yapılan bir açıklamanın olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Akar, "Onlar 'oradaki terörist gruplara karşı' bu saldırıları yaptıklarını söylüyorlar. Ama bu saldırılar sonucunda ne ölenlerin ne de kaçanların arasında terörist var. Aylardan beri bunu anlatmaya çalışıyoruz. Biz Rusya ile yapılan anlaşma çerçevesindeki esaslara uyuyoruz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık ve büyük bir gayretle bunları yerine getiriyoruz. Karşı tarafın da mutabakattaki sorumluluklarına sahip çıkmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Söz konusu saldırıların göçün tetiklenmesi ve radikalleşmenin artmasına neden olduğunu vurgulayan Akar şunları söyledi:

"Türkiye'nin artık ilave bir göçe tahammülü yok. Bunu herkes biliyor. Bu saldırılarla ayrıca oradaki insanları radikalleştiriyorsunuz. Saldırılarda evini, toprağını kaybeden insanın psikolojisini düşünün. Evini, toprağını geri almak için çözüm arayışına giriyor ve radikalleşme oluyor. Bunu hep anlattık, anlatmaya devam ediyoruz. Ateşkesin devamı, istikrarın sağlanması önemli. İnsanlar Suriye'nin kuzeyindeki topraklarına Türk Silahlı Kuvvetleri kontrolündeki bölgelere gönüllü ve güvenli olarak, onurlu bir şekilde döndüler; zorla değil. Bunların 400 binden fazlası İdlib bölgesinde. Tamamına baktığımızda ise 1 milyondan fazla kişi evlerine, topraklarına döndü."

Euronews Türkçe

Etiketler: Hulusi Akar, Rusya, tepki
Okunma Sayısı: 1784
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali TAM

    29.9.2021 02:05:47

    Osmanli Dönemi Rusya 1914-1916 iki sene boyunca Karadeniz EREGLI kentimizi BOMBALAMISTIR. Sebebi de KOMÜNIST DINSIZ RUS Eregli Tas Kömürü isletmesini Ingiliz ve Fransizdan alip Almanlara vermemize KIZMIS! Yani icislerimize karismis ve üstüne üstlük BOMBAMLAMIS. RUS Terörist merörist avinda degil Suriye'de mesru hakkini savunan muhalifleri öldürüp Türkiye ye GÖZDAGI vermek amaci! HANI DEVLET AKLI HAFIZASI. Sen NEYE DAYANARAK RUSA GÜVENIYORSUN? KARSI, ARDAHANI BANA VERECEKSIN DIYEN RUS GAVURU degilmiydi? IDLIB de gözünü kirpmadan Mehmetcikten 30 Sehit vermemizin faili RUS degilmiydi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı