"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İki bakan hakkında gensoru önergesi verildi

11 Nisan 2016, Pazartesi 12:37
CHP, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında gensoru açılmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel tarafından TBMM Başkanlığına verilen gensoru önergesinde, bakanlığı döneminde, "Ankara ve İstanbul'da meydana gelen ve onlarca yurttaşla yabancı ülke yurttaşının yaşamını yitirdiği 4 ayrı terör saldırısı öncesinde gerekli önlemlerin alınması noktasında sorumluluğu olduğu" iddiasıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında gensoru açılmasını talep etti. 

Önerge'nin gerekçesinde, 2002'de durma noktasına gelen terör olaylarının, izlenen yanlış politikalar sonucunda kontrol edilemez noktaya taşındığı, halka gerçeklerin anlatılması yerine kapalı kapılar ardından yürütülen bir dizi girişimin, terör örgütünün zayıflaması yerine meşrulaşması ve güçlenmesi sonucunu doğurduğu öne sürüldü.   

İstanbul Sultanahmet, Ankara Merasim Sokak, Ankara Kızılay ve İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırıları anımsatılarak, terör örgütlerinin canlı bomba tehdidinin herkes tarafından bilindiği, buna karşın, 2 ayda 4 büyük terör eyleminin gerçekleşmesinin istihbarat ve güvenlik konularında ihmal noktasına ulaşmış zafiyeti ortaya koyduğu iddiasına yer verildi. 

Avcı hakkındaki önerge

CHP Grup Başkanvekilleri, "eğitim-öğretim faaliyetlerini kimi vakıf ve derneklere protokollerle devrederek eğitimin niteliğini düşürdüğü, çocuklara yönelik istismar vakalarının artmasına neden olduğu, yönetme gücünü kaybettiği" iddiasıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında gensoru açılmasını istedi.

Gerekçede, 2010'dan sonra bazı vakıf ve derneklerle çeşitli protokoller imzalandığı, bu yapıların örgün ve yaygın eğitim kurumlarında etkin olmalarının önünün açıldığı ileri sürülerek, "Milli Eğitim Bakanlığı çeşitli kurumlarla bilinen 231 protokol imzalamıştır. Ensar, TÜRGEV, Birlik, Hayrat, Hizmet Vakıfları MEB'in protokol yaptığı, okullarda faaliyet yapmalarına izin verdiği başlıca vakıflardır. Bu kurumların neredeyse tamamı, Bakanlar Kurulu kararıyla vergiden muaf vakıflar arasına alınmıştır.  Eğitimin planlanması adı geçen vakıfların güdümünde ve yönlendirmeleriyle gerçekleşmektedir." iddiasına yer verildi.

AA

Okunma Sayısı: 1740
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı