"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İkinci 'kendi kişisel görüşüdür' açıklaması

27 Nisan 2016, Çarşamba 13:37
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İkinci Türk-Arap Yükseköğretim" kongresine katıldı. Kurtulmuş toplantı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, bir gazetecinin, Rusya'nın yakın gelecekte Türkiye'yle ilişkilerin düzelme şansı bulunmadığı şeklindeki açıklamasını sorması üzerine,

"Bu açıklama siyasi bir açıklama. Biz Türkiye olarak hiç bir ülkeye hasmane bir tutum içinde olmadık. Türkiye olarak uçak krizine neden olan şartları şöyle bir hatırlarsanız; Türkiye kendi sınırlarını korumak ve kendi egemenliğini bir tek şekilde garanti altına almak için yapılmış olan bir şeydir. Ondan sonra defaatle açıklamalarda bulunduk. Bunun kasıtlı olmadığını ve angajman kuralları çerçevesinde vuku bulmuş bir olay olduğunu bütün dünya kamuoyuyla da paylaştık. Ayrıca yine defaatle yaptığımız açıklamada, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin tarihsel kökleri olduğunu, bu anlamda Türkiye ve Rusya'nın her alanda iki yakın komşu olarak dostane ilişkiler içerisinde bulunduğunu ve böyle istenmeyen bir olay karşısında da ne Türkiye'nin Rusya'dan ne de Rusya'nın Türkiye'den vazgeçemeyeceğini ifade ettik. Dolayısıyla bu açıklamayı bu anlamda talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Türkiye hiçbir zaman ne Rusya'ya karşı hasmane tavır içerisinde olmadı, olmamıştır" diye konuştu.

LAİKLİK AÇIKLAMALARI

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik açıklamalarının sorulması üzerine ise şunları kaydetti:

"Bunu konuştuk, aslında konuşmak istemem. Sayın Meclis Başkanımızın söylediği bir söz üzerinde gerçekten Türkiye'de bir siyasi gündem oluşturmaya çalışmak ya da bunun üzerinde her hangi bir şekilde tartışma ortamı oluşturmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Sayın Meclis Başkanımız kendi kişisel görüşünü ifade etmiştir. Biz bunu söyledik ve arkasında Sayın Meclis Başkanımızda bunun kişisel görüşü olduğunu, parti adına yapılmış bir görüş olmadığını ve bu anlamda da Sayın meclis Başkanımızın Türkiye'deki eski, katı, laikçi, dini inançlara, yaşayışlara karşı baskıların göz önüne alınarak, bunlardan yola çıkarak bir temennide bulunduğunu kendisi de ifade etmiştir.

Şu anda devam eden süreçte bir anayasa çalışması devam ediyor. Biz Ak Parti olarak anayasa çalışmalarımızı hem parti içerisinde hem bakanlar Kurulu'nda hem de ortak komisyonlarda bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Bu anayasa yapılırken de çeşitli konuların tartışılmasından daha tabi hiçbir şey olamaz. Bu kapsamda anayasa ile ilgili her hangi bir konunun tartışılmasını doğal karşılamak gerekir. Ama bizim çalışmalarımızın içerisinde bu konu, laiklikle ilgili bir tartışma gündeme gelmemiştir, gündemimizde olmamıştır. Bunları açıkça ifade ettik. Artık Sayın Meclis Başkanı da kendisince bir açıklama ortaya koyduktan sonra bunu sürdürmek ve bunun üzerinde bir siyasi kampanya başlatmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Kişisel görüşüdür, Ak Parti'nin bu anlamdaki anayasa çalışmalarında laiklik tartışması tartışılmış bir konu değildir."

Öte yandan Kurtulmuş, Kırım konusunda da düşüncelerinin sorulması üzerine, "Türkiye Kırım meselesini çok yakinen takip ediyor, oradaki her gelişme, Türkiye'nin çok yakın takip ettiği bir gelişme" şeklinde konuştu.

Erdoğan'dan laiklik tartışmasına ilk yorum

TBMM Başkanı kendi düşüncesini ifade etti, laiklik konusunda görüşüm bellidir.

http://www.yeniasya.com.tr/politika/erdogan-dan-laiklik-tartismasina-ilk-yorum_394946

Bir laiklik açıklaması da Davutoğlu'ndan

http://www.yeniasya.com.tr/politika/bir-laiklik-aciklamasi-da-davutoglu-ndan_395008

Said Nursî’den laikliğin doğru tarifi

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/said-nursi-den-laikligin-dogru-tarifi_394928

Bediüzzaman'a göre 'laiklik kavramı' doğru bir şekilde nasıl anlaşılmalıdır?

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bediuzzaman-a-gore-laiklik-kavrami-dogru-bir-sekilde-nasil-anlasilmalidir_394844

DHA

Okunma Sayısı: 2385
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı