"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İntiharları önlemek için planınız var mı?

05 Mayıs 2021, Çarşamba
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman son dönemde ne yazık ki intihar ve şaibeli ölüm hadiselerinde belirgin bir artış meydana geldiğine dikkat çekerek, “Salgın sürecinde özellikle geçim sıkıntısı, artan işsizlik, hayat pahalılığı, gelecekten umudun kesilmesi gibi sebepler intihara yol açmaktadır. Salgın sürecinde işyeri kapalı olan bu insanların kira ve bankaya olan borçlarını ödeyemediği için bunalıma girdiği biliniyor. Bunlar basına yansıyan örnekler, basına yansımayanlarla birlikte bu hadiselerin endişe verici boyutlarda olduğu tahmin edilebilir” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık tarafından cevaplandırılmasını isteğiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergesinde şu soruları yöneltti: “2021 yılının ilk dört ayında toplam kaç intihar girişimi olmuştur? Bunların kaçı ölümle sonuçlanmıştır? İntihar sebepleri nelerdir? İntihar edenlerin yaş, medeni hal, cinsiyet ve mesleki durumlara göre dağılımı nasıl olmaktadır? Bakanlığınızın giderek artan intiharlara ve özellikle kadın intiharlarına yönelik bir araştırması ve çözüme yönelik bir politikası var mıdır?”

Ankara – Recep Gören

Okunma Sayısı: 5097
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı