"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD TBMM'ye taşındı

21 Ekim 2015, Çarşamba 11:37
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın tüm şehirlere gönderdiği, IŞİD'in Türkiye'deki faaliyetleri konusundaki raporu TBMM gündemine getirdi.

Eren Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılı cevaplaması için verdiği soru önergesinde “Yazılı ve görsel medyada, İstihbarat Daire Başkanlığı’nın 81 ile IŞİD'in Türkiye'deki faaliyetleri konusunda bir rapor gönderdiği ve bu raporda Türkiye'de 4 bin 300 terör örgütü IŞİD mensubunun bulunduğu ve bunlardan 200'ünün harekete geçtiği iddiaları yer almaktadır.” bilgisini hatırlattı. 

Erdem bu çerçevede Davutoğlu’na şunları sordu: “Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Hükûmetinizin bu anlamda önleyici herhangi bir çalışması söz konusu mudur? Yoksa yine IŞİD yapılanması ve faaliyetlerine sessiz mi kalınacaktır?

Ankara katliamı öncesinde olduğu gibi bahsi geçen listede, yakınen takip edilen ve telefonları dinlenilen ancak eyleme geçmediği için gözaltına alınmayan kişiler var mıdır?

Gümrük kapısında görevli bir emniyet müdürünün sınırda IŞİD teröristlerinin bomba yapmak için malzeme aldığı, emniyetin de malzemelerle birlikte teröristleri gözaltına aldığı ancak daha sonra talimatla bir teröristlerin serbest bırakılıp malzemelerin iade edildiği iddiaları doğru mudur?

Rusya’nın Suriye Büyükelçisi Riyad Haddad’ın Türkiye sınırından teröristlerin rahatlıkla Suriye’ye geçebildiğine yönelik iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bahsi geçen iddialarda yer alan uyuyan hücrelere IŞİD tarafından maaş bağlandığı ve örgütsel eğitimlerini Türkiye'de aldıkları bilgisi doğru mudur? Teröristlerin ülkemizde eğitim kampı kurup bomba ve silah eğitimi verecek kadar yapılanmasının sorumlusu kimdir?"

Etiketler: ışid, tbmm, eren erdem
Okunma Sayısı: 1363
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı