"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İYİ Parti’den Bakan Çavuşoğlu’na Uygur ziyareti

28 Şubat 2019, Perşembe 17:28
İYİ Parti heyeti, Uygur Türkleri ile ilgili iddiaları görüşmek üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Heyet, Bakan Çavuşoğlu’ndan Çin’deki kamplarda tutulan Uygur Türkleri hakkında bilgi alınması ve bu kampı ziyaret etmek için Çin makamları ile temas kurulması taleplerini iletti. Ziyaret programını, gezilecek yerleri, görüşülecek kişileri parti olarak belirlemek kaydıyla bölgeye heyet göndermeye hazır olduklarını söyleyen İYİ Parti yetkilileri “Ayrıca, heyette yer alacak Türk ve yabancı uzmanları, STÖ’leri de belirlemek isteriz. Aksi takdirde ziyaret, Pekin’in propagandasına dönüşür” dedi.

 

Heyet ayrıca İYİ Parti’nin getirdiği, ama reddedilen Meclis’te araştırma komisyonu kurulması önerisini yeniden gündeme getirerek, “Bir Araştırma Komisyonu oluşturabilirsek bu hem Uygur Türklerine ve Dünya’ya bir mesaj olur, hem de Çin’i bir nebze kontrol altında tutabiliriz” önerisinde bulundu. Duvar’ın haberine göre Bakan Çavuşoğlu, İYİ Parti’nin daha önce verdiği ve AKP’nin reddettiği araştırma komisyonu kurulması talebiyle ilgili de bu konuyu partilerinin yetkili organları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşacaklarını da kaydetti. 

 

Okunma Sayısı: 1401
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı