"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Koray Aydın: 'Çalıyorlar ama çalışıyorlar' demek, İslam'ın özünü kaybetmektir

12 Mart 2016, Cumartesi 10:17
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Koray Aydın Kayseri'de gündemi değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Koray Aydın, "AKP Cumhuriyet tarihi boyunca İslam dinine en büyük darbeyi vurmuş bir siyasal harekettir. Dinin savunucuları olarak bizlerin dinimize sahip çıkarak bunu şekli değerler üzerinden kullanıp, içini ve muhteviyatını boşaltan bu AKP ile hiç mi derdimiz olmayacak" dedi.

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Davullarla karşılanan Koray Aydın, AKP'nin, cumhuriyet tarihi boyunca İslam dinine en büyük darbeyi vurmuş bir siyasal hareket olduğunu söyledi.

Ekonominin kötü, vatandaşların da ciddi geçim sıkıntısı çektiğini söyleyen Koray Aydın, "Geçtiğimiz gün Mersin’deydim. Pazar günü de Manisa'da olacağım. MHP’deki yeni kongre iklimini sağlıklı bir zemin üzerine oturtulması ve bu sürecin MHP geleceği açısından doğru şekillendirilmesi bakımından bir nevi istişare oluşturmak arkadaşlara düşünce ve kanaatlerimizi aktarıp hem de onların düşüncelerini almak adına bu toplantıları yapıyoruz. Bunun elbette ki dayandığı fikri bir zemin de var. Şu anda Türkiye’de özellikle vatandaş üzerinde bir yılgınlık hakim. Türkiye’de iyi gidiyor diyeceğimiz bir şey kalmadı. Ekonomimiz kötü, vatandaşlarımızın ciddi bir geçim sıkıntısı var, bunu oluşturan nedenler var. Hukukun olmadığı, tek kişinin ağzına dayalı bir sistem içerisinde ekonominin iyi olması, ekonomi tezlerine aykırı bir durum" dedi. 

 Koray Aydın,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile sorunun diyalogla çözümü talebi konusunda şunları söyledi: "Önce kongrenin yapılması ile ilgili bir gayret var. O gayretin 8 Nisan'da mahkeme kararıyla gün yüzüne çıkması halinde yeni başlayacak süreç içerisinde herkes birbiriyle görüşmelidir. Demokrasinin gereği konuşma, uzlaşmadır. Bunu doğru zeminde, kurallara bağlı olarak ifade ediş biçimini yakalarsak hem Türk demokrasisi hem de parti içi demokrasisi olarak kazançlı çıkarız." 

GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI, 3 KİŞİ İLE SINIRLI KALMAYACAK 

Kurultay döneminde diğer adaylarla beraber yürüme ve yeni adaylar hususunda açıklamalarda bulunan Aydın, "Kongrenin yapılması yönünde ortak çalışma bugüne kadar yapıldı. Bu da doğal bir gelişmedir. Ama eğer kongre kararı olursa, MHP gibi Türkiye'ye talip olan bir siyasal harekette daha çok başkan adayı olacağını düşünüyorum. Bunun 3 kişi ile sınırlı olacağını düşünmüyorum. Ama bu da bir zenginliktir, ne kadar çok fazla aday olursa katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Çünkü bu fikri zenginliğe herkesin ortaya bir şeyler çıkartarak bu yarışın içerisine girmenin partimizin kökleşmesi ve daha sağlam bir zemine oturması bakımından hayırlara vesile olmasını düşünüyorum" dedi. 

 ÇALIYORLAR AMA ÇALIŞIYORLAR, DEMEK İSLAM'IN ÖZÜNÜ KAYBETMEKTİR 

Türkiye’nin şu an yüzde 50’sinin bir iktidar tarafından domine edildiğini belirten Aydın, "Öbür yüzde 50 diliminde Cumhuriyet Halk Partisi, bölücü parti ve biz varız. Büyüyecek olsan bir puan, iki puan büyürsün, ne tarafa büyüyeceksin öbür yüzde 50'de büyüyeceksin. Peki, bu yüzde 50’lik alan nasıl bir alan milliyetçi, mukaddesatçı, merkez seçmenin de olduğu bir yapı öyle değil mi? Peki Türk İslam ülküsünü şiar edinmiş bir siyasi partinin bütün değerleri ile örtüşen bir alan değil mi burası? Üstelik bu alanda olan insanlar kandırılmış, nasıl kandırılmış? İslami motifleri kullanarak siyaset yapan bugünün AKP’si, İslam’ın bütün değerlerinin içini boşaltmış, bir şekil Müslümanlığı oluşturarak İslam’ın bütün öz değerlerini yok etmiş, Türkiye’yi öyle bir hale getirmiş ki 'Çalıyorlar Ama Çalışıyorlar' diyecek kadar İslam’a en ağır fikri darbeyi yapabilecek bir yapıyı oluşturmuş" dedi. 

Koray Aydın AKP'ye yönelik eleştirilerini ise şöyle sıraladı: "Çalıyorlar, ama çalışıyorlar demek İslam’ın özünün kaybetmek, dinin yol göstericiliğini onun üstün faziletlerini görmemek demektir. Bugün Karaman Hoca bile tutup bir ilahiyatçı olarak hırsızlık üzerine fetva verecek kadar zayıf bir duruma düşmüşse, bu ülkenin dini mukaddesatlarına bağlı yapısı sallanıyor demektir. Yani AKP Cumhuriyet tarihi boyunca İslam dinine en büyük darbeyi vurmuş bir siyasal harekettir. Dinin savunucuları olarak bizlerin dinimize sahip çıkarak bunu şekli değerler üzerinden kullanıp, içini ve muhteviyatını boşaltan bu AKP ile hiç mi derdimiz olmayacak."

DHA

Okunma Sayısı: 2531
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ömer

    12.3.2016 18:21:17

    koray deprem paraları nerede

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı