"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Küçük siyaset; Bahçeli’nin 15 günden beri yaptıklarıdır'

03 Temmuz 2015, Cuma 13:53
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, MHP’li Semih Yalçın’ın ‘ucuz siyaset’ sözlerine cevap verdi.

Bekaroğlu, "Peki aynı seçimle seçildiniz. Bu seçim meşruysa onlar da siz de meşru, onlar meşru değilse siz de meşru değilsiniz. Küçük siyaset bunlar, ucuz siyaset bunlar. Küçük siyaset; Bahçeli’nin 15 günden beri yaptıklarıdır. Türkiye bunla bir yere gidemez. Bahçeli sadece Meclis Başkanı seçtirmiyor; AKP’nin Cumhurbaşkanı’nın, ’muhalefetin hiçbir şeye yarayamayacağı, muhalefet koalisyon bile kuramadı’ diye bir tez geliştirmeye çalıyor. Bahçeli’de bu teze odun taşıyor." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, Ankara’da Karadenizli İş Adamları Derneği’nin Eyüboğlu Otel’de düzenlediği iftar yemeğine katıldı. 

İftar sonrası gündeme dair Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine açıklamalarda bulunan Bekaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın ‘ucuz siyaset’ sözlerini ve Meclis Başkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

'ONLAR MEŞRU DEĞİLSE SİZ DE MEŞRU DEĞİLSİNİZ'

Kendisinin ucuz siyaseti bilmediğini söyleyen CHP'li Bekaroğlu, "Vallahi, 'ucuz siyaset' nedir bilmiyorum. Ama dün Meclis’te olan bayağı ucuzdu bana göre. Adalet Kalkınma Partisi’ne Meclis Başkanlığı'nı verdi MHP. Ne düşündü, ne yaptı bilemiyorum. Ne akılla izah edebiliyorum, ne siyasetle izah edebiliyorum. Bir bildikleri vardır Sayın Bahçeli’nin diye düşünüyoruz. Ucuz siyaset tabi, ucuz dediğimiz zaman kim ucuz siyaset yapıyor, niye ucuz siyaset yapıyor bunu bir tartışmak lazım. Bir defa kendileri iktidar partisinin acayip bir tuzağına düştüler. Şunu görmüyorlar: Adalet ve Kalkınma Partisi, aslında Adalet ve Kalkınma Partisi değil, cumhurbaşkanı, muhalefetin hiçbir şey yapamayacağını göstermeye çalışıyor. Bahçeli de bunu sürekli olarak malzeme veriyor. Yani 292 milletvekili var, kendisi de 80 milletvekiliyle geldi, HDP’de 80 milletvekiliyle geldi. Bunları görmüyor. Peki aynı seçimle seçildiniz. Bu seçim meşruysa onlar da siz de meşru, onlar meşru değilse siz de meşru değilsiniz. Küçük siyaset bunlar, ucuz siyaset bunlar." şeklinde konuştu.

'KÜÇÜK SİYASET İSE BAHÇELİ’NİN 15 GÜNDEN BERİ YAPTIKLARIDIR'

"Şu anda Türkiye bir siyasal kriz yaşıyor" diyen Bekaroğlu,” Şu anda Türkiye, bir siyasal kriz yaşıyor. Ucuz olmayan siyaset şudur. Ben söyleyeyim onlara öğrensinler; bu krizden siyaset, bir fırsat çıkarabiliyor mu? Türkiye’nin kangrenleşmiş önemli problemleri var. Anayasadan ekonomik krize doğru gidiyor, Kürt meselesine kadar toplumsal kutuplaşmaya kadar... Millet, ‘AKP’ye tek başına iktidar vermiyorum’ dedi. O zaman şimdi AKP’yi de dahil ederek, gelelim biz bugüne kadar hep asker dizayn etmiştir, gelin siyaset dizayn etsin. Yapalım anayasayı kutuplaşmayı azaltalım, Türkiye’yi düzlüğe çıkaralım. Büyük siyaset bu. Küçük siyaset Bahçeli’nin 15 günden beri yaptıklarıdır. Türkiye bunla bir yere gidemez. Bahçeli sadece Meclis Başkanı seçtirmiyor; AKP’nin Cumhurbaşkanı’nın, ’muhalefetin hiçbir şeye yarayamayacağı, muhalefet koalisyon bile kuramadı’ diye bir tez geliştirmeye çalıyor. Bahçeli’de bu teze odun taşıyor." ifadelerini kullandı.

'MHP, AKP İLE KOALİSYON YAPACAK GİBİ' 

Mehmet Bekaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu şeylerden bir şey çıkacağını düşünürsek, sanki MHP, AKP ile koalisyon yapacak gibi. Suriye savaşından şeye kadar bir gerginlik politikası izleyecekler, öyle görünüyor. 

Okunma Sayısı: 2492
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı