"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP’den ‘zorunlu trafik sigortası’ için kanun teklifi

21 Ocak 2016, Perşembe 16:22
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), araç sahiplerini şok eden zorunlu trafik sigortasında ödenecek primlere yapılacak zammın 2013 yılı baz alınması suretiyle TÜFE ile sınırlandırılması için kanun değişikliği teklifi verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya tarafından hazırlanan Karayolları Trafik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Değişikliği Teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Teklifte, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 91. Maddesinin ikinci fıkrasına ‘Zorunlu mali sorumluluk sigortasına ilişkin ödenecek primlerin artış oranı, 2013 yılı temel alınmak suretiyle, yıllık tüketici fiyat endeksi artış oranından fazla olamaz.” ibaresi eklendi. 

Kanun değişikliği teklifinin gerekçesinde, 2015 yılı Haziran ayında yapılan yeni düzenlemeler sonucunda sigorta fiyatlarında büyük artışlar meydana geldiğine ve özellikle dar gelirli araç sahipleri için ödenmesi imkânsız bedeller ortaya çıkardığına dikkat çekildi.

Mevlüt Karakaya, ayrıca yaptığı değerlendirmede “Yeni bir düzenleme yapılırken hedef kitlenin ihtiyaçları ve şartları dikkate alınmalıdır. Haziran ayında yapılan düzenlemede bu hassasiyet gösterilmemiş ve neticede vatandaşlarımızı ciddi şekilde sıkıntıya sokan bir durum ortaya çıkmıştır. Zorunlu trafik sigortası araç sahiplerini zora sokmuştur. Bizim amacımız sigorta bedellerini ödenebilir seviyeye geri çekmektir. Umarım bu teklifimiz, siyasi taassuplara kurban edilmez, gerekli destek verilerek halkımızın sıkıntısı sona erer.” dedi.

Okunma Sayısı: 1460
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı