"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP'li Vural: MHP'nin yenilenmeye ihtiyacı var

23 Haziran 2016, Perşembe 15:50
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural, istifa gerekçelerini açıkladı. Vural, MHP’nin yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyacı olduğunu söyledi.

MHP’nin iç bünyesinde yaşadığı süreç ve tartışmaların önemli tahribatlar oluşturduğunu kaydeden Vural, bu süreçte güvenlerin sarsıldığını ifade etti. Vural, "Politik mücadeleden kayarak suçlamalarla, dedikodularla ortaya çıkan olumsuz tablonun vicdani ve ahlaki icabı olarak partililerimizi derinden yaralayacak, bizi bizden uzaklaştıracak vahim gelişmelerin üzüntüsünü daha fazla yaşamak istememiz mümkün değildir" dedi.

Gönül kırmaya değil, gönüller yapmaya odaklanılması gerektiğini belirten Vural, MHP’nin hali ve geleceğinin kaotik bir sürece sokulamayacağını ifade etti.

Oktay Vural yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

"MHP’nin güçlü olmasına en çok ihtiyacın olduğu bir dönemdeyiz. MHP’de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır. Önümüzdeki süreçte buna yönelik düşüncelerimi, tutumumu ve kararımı kamuoyuyla paylaşacağım. Bu süreç boyunca görüşlerimi ifade etme ve katkı sağlama gayret ve arayışlarımı bu safhada herhangi bir şahsi ikbal beklentisi veya makam, mevki ilişkisi içinde olmaksızın ortaya koymam vicdani bir sorumluluk halini almıştır. Bu itibarla 2007 yılından bu yana şerefle sürdürmekte olduğum ve son olarak 17 Kasım 2015 tarihinde tekrar seçilmiş olduğum MHP Grup Başkanvekilliği görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Partim adına şahsıma bu görevi yürütme fırsatını tevdi eden sayın genel başkanıma ve görevi yürütmeme güven duyan milletvekili arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum."

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, yazılı açıklama yapmadan önce de basın mensuplarıyla odasında sohbet etti. İstifa kararını kendisinin aldığını ve kendi başına hareket ettiğini belirten Vural, planlı hareket etmediğini ifade etti. Aday olup olmayacağı ya da herhangi bir adayı destekleyip desteklemediği yönünde sorulan sorulara net bir yanıt vermeyen Vural, kendisi için adaylıktan veya adaylardan daha önemli olanın, projeler ve MHP’nin kapsamlı bir şekilde kendisini gözden geçirmesi ve yenilenmesi olduğunu ifade etti. Vural, tutumunun ne olacağına ilişkin kararını önümüzdeki günlerde alacağını belirtti.

Okunma Sayısı: 1455
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı