"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Partili cumhurbaşkanlığı kabul edildi

13 Ocak 2017, Cuma 10:12
Anayasa Değişikliği teklifinin "Partili Cumhurbaşkanlığı" ibaresini içeren 7. maddesi, 340 oyla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, anayasa değişiklik teklifinin "Partili Cumhurbaşkanlığı" ibaresini içeren 7. maddesi, 340 kabul oyuna karşılık 136 ret oyuyla, kabul edildi.

TEKLİFİN YEDİNCİ MADDESİ

7. maddeyle, anayasanın, cumhurbaşkanının nitelikleri ve tarafsızlığına ilişkin maddesi ile seçimine yönelik maddeleri, "adaylık ve seçim" başlığı altında birleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı, 40 yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilecek. Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl olacak.

BİR KİŞİ EN FAZLA İKİ KEZ CUMHURBAŞKANI SEÇİLEBİLECEK

Bir kişi en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilebilecek. Teklifle, mevcut anayasadaki cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesinde 20 milletvekilinin yazılı teklifini arayan hüküm kaldırılıyor.

Ayrıca en son yapılan milletvekili genel seçimlerinde geçerli oylar toplamı birlikte hesaplandığında yüzde 10'u geçen siyasi partilerin ortak aday gösterebilmesi hükmü de değiştiriliyor.

Okunma Sayısı: 1971
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahrar Fırkası

    13.1.2017 11:06:00

    Sayfalar dolusu tahlil mi yapmak lazım Süfyan Korku damarı her türlü süreçte kullanılan 1980 de neden anarşiyi durdurmadınız paşam deniyopr k.enver ne diyor "Darbe koşullarının olgunlaşmasını bekledik" ne demek maddi zarar kimin umrunda yada ölen insanlar ya imansız giden nesiller ? Ölümü göster sıtmaya razı et sürekli bir adileşen süreç el insaf "zülme rıza zülümdür, zülme meyl etmeyin yoksa cehennem ateşi sizede dokunur " süfyanizmin adileştiği sureti hak'tan göründüğü dönemin en karanlık dönemleri "kemalist kadroların" "asker" eliyle yapamadıklarını 80 sonrası "sivil askerlere" uygulattığı inkılap kanunlarına güç verme tezgahı

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı